U 17 – Louny, Sparta Praha

Baketbalistky družstva U17 zahájily novou soutěžní sezónu dvěma výhrami a jsou na první příčce tabulky.

Velice pěkný výkon podaly lovosické dorostenky proti novým soupeřkám z Loun a Spartě Praha.

První utkání bylo herně vyrovnané, ani domácí tým, ani soupeřky si nevybojovaly větší náskok. Domácí hráčky hrají pouze v osmi hráčkách, před sezónou nám dvě hráčky ukončily svoji sportovní kariéru. Takže se do hry musí zapojit i tři hráčky věkově mladší. Ty se sice snaží, ale moc herních zkušeností zatím nemají.  Děvčata měla hodně příležitostí skórovat, jenže střelba se nám nedařila, a ani po jednoduchém nájezdu do koše jsme body nedávaly.  Přesto se nám podařilo první utkání vyhrát.

V neděli nás čekal silnější soupeř, tedy, aspoň podle známého názvu. Utkání začala děvčata trošku opatrně, ale oproti pátečnímu zápasu se jim hned od začátku dařila střelba, holky si začaly víc věřit a skóre začalo pomalu narůstat v náš prospěch. Také jsme měly hodně doskočených míčů po neúspěšné střelbě soupeřek, celkem 15 doskoků měla Anička Karfíková. Zahrály jsme si naučené signály, ale také jsme hrály i dost rychlých protiútoků. V obraně jsme soupeřky hlavně ve druhé polovině utkání skoro nepustily do útoku, získávaly jsme hodně míčů po nepřesných přihrávkách. Hvězdou utkání byla Eliška Šulerová, ona sama dala 30 bodů, měla hodně získaných míčů a po samostatném nájezdu do koše úspěšně skórovala. Ale až od druhé čtvrtiny, v první se jí střelecky nedařilo. V utkání si zahrály i naše mladší hráčky, bodový náskok jsme měly a tak mohly získávat herní zkušenosti.

Pochvala celému týmu, děvčata hrála s chutí a hodně bojovně, v obraně si vypomáhaly a na celé utkání bylo radost se dívat.

ASK Lovosice – BA Tygřice Louny  44-41 (13-12, 21-20, 32-33)

Šulerová 23, Jaškovová 11, Karfíková 8, Bendová 2, Procházková, Klančíková, Baudišová, Helisová.

ASK Lovosice – BA Sparta Praha B   65-31 (20-12, 37-21, 55-27)

Šulerová 30, Procházková 15, Karfíková 11, Jaškovová 7, Klančíková 2, Bendová, Baudišová, Helisová.