ASK Lovosice – BK Děčín, U13

Poslední říjnový víkend zavítal na domácí hřiště tým Děčína. Ten si zatím ze všech odehraných zápasů neodnesl ani jedno vítězství. Vzájemná utkání pro lovosické v minulém ročníku nedopadla příliš dobře, jak to dopadlo dnes?

ASK Lovosice – BK Děčín 10:48, 28:66

Domácím znovu chyběly nejstarší a nejschopnější hráčky, v omezené sestavě se tedy museli pokusit nahradit výkony i hráčky, od kterých se to tolik neočekává.

Hosté se k šancím sice nedostávali tak často, přesto jim 11 bodů v první části stačilo k vybudování náskoku. Jediná hráčka, která se dokázala prosadit za domácí, byla Adéla Kocourková. Její spoluhráčky si dokázaly sem tam vytvořit pěknou šanci – volný dvojtakt ale trestuhodně neproměnily.

Další pětka předvedla něco podobného. Starší většinou pouze přihlížely, jak mladší bojují o balon, který když vybojovaly, sice většinou v přechodu do útoku ztratily, ale aspoň snaha se počítá.

Ve třetí čtvrtině se výkon nijak nezlepšil, pětice se tak nezmohla už ani na jediný bod.

Poslední část nabídla výjimečně koukatelnou kombinaci, která znovu ale nebyla zakončená úspěšnou střelou, a tak se vstřelenými 10 body nebylo možné uvažovat nad něčím lepším.

Do druhého zápasu proběhlo pár změn ve složení. Stále stejně hrající soupeř ale nic nepodcenil, a znovu téměř nedovolil domácím skórovat. Podobně zahrála i další pětice. Bylo vidět, když se jednou děvčata přemluví k lepší obraně, přinese to ovoce. Ale nejspíš to stojí hodně síly, tak s tím zase ihned přestaly.

Ve třetí části se hostům povedla první minuta, ve které stihli nastřílet 9 bodů, pak se ale v obraně mladší holky kously a 4 minuty soupeře k ničemu nepustily. Mezitím se jim podařilo vstřelit body hlavně z čáry trestného hodu.

V poslední části se už konečně probudila Anežka Baudišová, která do té doby jen tak pobíhala po hřišti. Uvědomila si, že hráčku, kterou braní, může okrást o balon, a následně jít do koše a skórovat. Takhle jí to napadlo celkem čtyřikrát, dále se prosadily i netradiční střelkyně, jako Zemancová a Šulerová. Děčín přesto pohodlně a zaslouženě zvítězil a připsal si tak první dvě výhry.

Až se jednou děvčata naučí opravdu rychle rozeběhnout, dokážou při driblinku zvednout hlavu, přihrávat jen vlastním hráčkám, budou teprve pak schopná podobným týmům konkurovat. Do té doby, hodně štěstí.

 Body a sestava: Baudišová 10, Cermanová 8, Vágnerová 7, Kocourková a Dlouhá Karolína 4, Zemancová 2, Šulerová, Tunkelová a Dlouhá Adéla po 1, Helisová, Kylíšková, Durčeková.