ASK Lovosice – TJ Slovan Litoměřice, U13

Poslední zápasy v tomto kalendářním roce si odbyly děvčata starších minižákyň. Na domácí hřiště opět zavítal celek, který se snaží o nejlepší umístění. Dala se čekat tedy spíše hra jednoho týmu.

ASK Lovosice – TJ Slovan Litoměřice 11:94, 6:98

Rozdíl byl rozpoznatelný hned od prvních vteřin. Každá hráčka Litoměřic byla napřed ve všech aspektech hry. Byly rychlejší, basketbalovější a hladovější. Ovládání základních dovedností stačilo, aby si hosté zajistili pohodlný průběh zápasu. Pár bodů se domácím vstřelit podařilo, vyložených šancí bylo ale mnohem více, dvojtakt v plné rychlosti ale děvčata stále nezvládají.

Druhé pětce složené především z mladších, bojovnějších ročníků, se nepodařilo sice skórovat, ale stále se to dá omluvit zbrklostí, která pod tlakem obrany vznikala. Rozehrát ze strany nebo po koši by ale být schopny měli.

Druhý zápas nepřinesl žádnou změnu, ani více bodů se vstřelit nepodařilo, přestože šance opět byly. Jediné “pozitivum” lze najít v tom, že hosté ani jednou nepokořili sto bodovou hranici. Jen doufejme, že týmu prospěje vánoční přestávka a některá děvčata se s příchodem nového roku konečně probudí, a při hře použijí, co se učí na trénincích.

Sestava a body: Baudišová 6, Cermanová, Kylíšková a Helisová po 3, Klančíková 2, Šulerová, Kocourková, Tunkelová, Zemancová, Faltusová, Dlouhá A., Vágnerová.