BK Baník Most – ASK Lovosice , U13

První prověrkou v nové sezóně starších minižákyň prověřil soupeř z Mostu. Letošní sezóna nabídne pouze dva vzájemné zápasy s jedním soupeřem, můžeme tedy očekávat vyrovnanější zápasy. Přišlo očekávané zlepšení našich děvčat?

BK Baník Most – ASK Lovosice   77:45, 48:41

První body lovosického družstva přišly až po šesti minutách hry. Bohužel to téměř po celý zápas vypadalo, že se děvčata přes léto skoro nic nenaučily. Stálé nedostatky v pohybu bez míče, tak s míčem, nepřesné přihrávky, střelba z vyložených pozic – to vše bylo znovu k vidění. Druhá pětka hrála vyrovnanější čtvrtinu, než ta předešlá. Soupeř byl napřed v rychlosti, byl schopný při střelbě vůbec zrakem zaměřit koš, nebo při přihrávce přihrát spoluhráčce. Po celý zápas se nepodařilo soupeřky dostat pod tlak, proto s přehledem první zápas Most získal.

Bylo třeba za tímto zápasem udělat tlustou čáru.

Drobné změny v sestavách obou týmů měly za následek naprosto jiný začátek, než v minulém zápase. Lovosické hráčky konečně začaly aspoň trochu šlapat v obraně, z čehož vznikly ztráty soupeře a následné protiútoky. Diváci sledovali naprosto jiný zápas. Vítězství v první čtvrtině (2:8) vzniklo díky aktivitě pod košem a klidnějším pojetím hry. Další pětka tedy viděla, jak to má zhruba vypadat. A vedli si neméně dobře. Soupeř sice svojí ztrátu dotáhl a vyhrál poločas o bod, ale všechny hráčky měly ze svého výkonu stokrát lepší pocit. Ve třetí části se nakupilo znovu dost zbytečných ztrát, soupeř se navíc rozstřílel. Přesto lovosičtí předvedli nejproduktivnější čtvrtinu (16 bodů) a proto náskok 6 bodů nebyl neřešitelný.

Na poslední pětici nejspíše dolehla tíha okamžiku. S těsnou koncovkou se děvčata minulý rok téměř nepotkaly. Přesto bylo zaděláno na napínavý konec. Lovosická děvčata se dotáhla na rozdíl jednoho bodu. Poslední tři minuty se ovšem nepodařilo skórovat, naopak mosteckým vyšlo pár šťastných střel a svůj náskok si udrželo.

Doufejme, že děvčata pochopila, že pokud brání pouze 2 hráčky, zápas nelze vyhrát a navážou tedy minimálně svojí bojovností, kterou v druhém utkání předvedly.

Body a sestava: Klančíková 25, Nedorostová 23, Dlouhá A. 10, Durčeková 8, Baudišová a Cermanová 7, Dlouhá K. 4, Kocourková 2, Zemancová, Tunkelová, Helisová, Kylíšková.