Další kolo Oblastní ho přeboru kategorie U13 proběhlo v Lounech.

BK Levhartky Chomutov – ASK Lovosice 102:10 (4:59)

Body a sestava: Klančíková 4, Helisová 2, Nedorostová 2, Baudišová 2, Šulerová, Machová, Dlouhá, Tunkelová, Helisová, Udatná, Brůnová, Kylíšková, Durčeková.

Soupeř vůbec na nic nečekal a hned od začátku ukázal, že je na tom lépe ve všech směrech. Lovosické hráčky nestačily rychlostně v obraně a v útoku. Slabý byl také obranný doskok. Chomutovské družstvo si dokázalo míč klidně vícekrát přehodit a doskočit.

Byly ovšem i světlejší chvíle. Během třetí části již rozhodnutého zápasu lovosičtí najednou začali mnohem usilovněji pracovat v obraně, což najednou začalo opačnému týmu dělat problémy. Po konci této části odcházely lovosické hráčky ze hřiště s mírnými úsměvy. Trenéři nabádali poslední pětici ke stejnému výkonu. Ta se snažila stejně v obraně a pokoušela se dělat pořádek i pod vlastním košem.

Utkání bylo završeno tím, že lovosickou ofenzívu začaly podporovat i hráčky chomutovského celku.

ASK Lovosice – BA Louny 18:54 (9:24)

Body: Helisová 4, Nedorostová 4, Baydišová 3, Dlouhá 3, Brůnová 2, Durčeková 2

Kéž by hráčky začaly zápas, jako skončily ten minulý. Opak byl ale pravdou. Obrana byla slabá a nijak soupeři nepřidělávala starosti. V zápase bylo více útočných možností, ty ale hráčky nedokázaly vyřešit správně a končilo to nepřesnou střelbou, kterou si už nedokázaly doskočit. Občas se podařilo z nájezdu vykoledovat faul, ale úspěšnost trestných hodů byla nízká (16/5). Přihrávky často dopadaly špatně a skončily v lounských rukou. Po celý zápas nestačil tým rychlostí a soupeř, který měl mezi zápasy pauzu, toho využil.

„Paradoxně mi přišlo, že jsme odehráli lepší zápas s Chomutovem, když nehledíme na skóre. Hráčky musí pracovat úplně od základu, aby mohly těmto týmům konkurovat. “ Tak okomentoval výkon jeden z lovosických trenérů.