Družstvo U 17 zahájilo novou sezónu

V našem družstvu skončilo koncem minulé sezóny několik hráček z loňské sestavy, ale máme dvě nové hráčky, které se snaží do týmu a hlavně hry zapadnout, a docela se jim daří. Hned na začátek této sezóny jsme měly za soupeře týmy, které hrají i dorosteneckou ligu a jejich hráčky mají tudíž více herních zkušeností. Sobotní soupeřky přijely jen v pěti, přesto jsme na ně nestačily, i když vítězství bylo na dosah, nedělní soupeřky nás s přehledem přehrály.

V obou utkáních zahrála velice dobře Eliška Šulerová, byla rychlá jak v obraně, tak i v útoku, v neděli byla téměř jediná, která dávala body. I ostatní hráčky se snažily, ale chyb bylo trochu více, hlavně střelba nebyla naše silná stránka. Ale byl to začátek sezóny, tak snad v dalších zápasech se zlepšíme a také budeme vyhrávat.

ASK Lovosice – Sokol Kladno 38:57 (15:26)

Sestava a body – Jaškovová 9, Šulerová 8, Svobodová 6, Bednaříková 6, Procházková 5, Karfíková 4, Zdvořáková, Bendová, Klančíková.

První utkání letošní sezóny zahájily domácí hráčky v pomalejším tempu, ale postupně se dostávaly do tempa a hrály docela pěkně. Občas se jim podařilo zahrát útočnou akci, střelba sice ze začátku vázla, ale ke konci první čtvrtiny se děvčata začala trefovat a držela krok se soupeřkami, skóre bylo 9:12. Druhá čtvrtina se nám ale nedařila, děvčata měla snahu hrát akce, pokoušely se i o nájezdy do koše, ale střelba byla velice špatná, až do osmé minuty jsme nedaly ani jeden bod, takže skóre v poločase bylo 15:26. Nejhezčí na hru i střelbu byla třetí čtvrtina. Tu domácí hráčky vyhrály 19:14. Pěkný bojovný výkon, hodně doskoků pod vlastním košem a konečně úspěšná střelba. I v obraně si domácí hráčky se soupeřkami poradily, vycházely nám  herní akce, prostě hezký pohled na hru domácích hráček. V poslední čtvrtině jsme se ještě dostaly na rozdíl dvou bodů. Ale to bylo vše. Jako kdyby se holky zalekly, že by mohly vyhrát, najednou zase špatná a pomalá rozehra, soupeřky trochu přitlačily v obraně a nám se přestalo dařit. Nepřesné přihrávky, špatná a hlavně zbrklá střelba, to vše je příčinou naší prohry.

ASK Lovosice – BK Kralupy Junior 13:84 (7:46)

Body a sestava – Šulerová 11, Svobodová 2, Jaškovová, Bednaříková, Procházková, Karfíková, Zdvořáková, Bendová.

Utkání mělo hladký průběh, domácí hráčky hodně chybovaly v obraně, v rozehře jsme se moc pro míč nedostaly a střelba byla na nule.