Třetí kolo svedlo dohromady dva severočeské týmy. Lovosické družstvo zajíždělo v sobotním dopoledni do Ústí.

Slovan Ústí – ASK Lovosice 45:71 (20:38)

Sestava a body celkem: Šebová 4, Hejdová, Kubínová 5, Žáková 11, Palusková Denisa 2, Miková Kateřina 4, Kovaříková 12, Palusková Daniela, Pišlová 16, Hrzánová 2, Miková Eliška 12.

Od úvodního rozskoku se hrál vyrovnaný basketbal, kdy hosté nedokázali ubránit střelkyně domácího týmu hlavně ze střední vzdálenosti. Naštěstí oproti minulému utkání se lovosickým hráčkám dařila střelba z podobné vzdálenosti jako domácím, takže s nimi držely krok i bodově. Vše se začalo lámat dvě minuty před koncem první části, kdy hosté navýšili náskok na konečných deset bodů po první čtvrtině.

Ve druhé části to pak byla hlavně v obraně ze strany hostujících hráček paráda. Dovolily soupeři vstřelit pouze šest bodů, z toho pouze dvě střely ze hry. A když se sami dokázaly prosadit hlavně pod košem (Pišlové velmi dobře sekundovaly Kovaříková s Mikovou), střelba se tak rozdělila na daleko více hráček, takže bodový náskok se stále navyšoval.

Třetí část, to byl takový malý hráčský lovosický koncert. Jestli do deváté minuty obdrží družstvo pouze 24 bodů, znamená to, že obrana klape na výbornou, a když vycházejí i signály s úspěšným zakončením, tak to je tedy věc. Zkušenější hráčky hostů si pohlídaly střelkyně domácího týmu, takže ty mnohdy nedostaly ani šanci pořádně vystřelit.

Čtvrtá část se již dohrávala, u hostů dostaly příležitost i hráčky, které se do hry ještě pořádně nedostaly, nutno pochválit i domácí tým, že stále chtěl hrát basket a nic nevypustil takže nakonec tuto část zaslouženě vyhrál, i když bylo jasné, že lovosické hráčky hlavně v obraně silně polevily. Za zmínku stojí, že premiérové trefy měly Katka Miková s Petrou Hrzánovou.

Prostě pěkně vydařené sobotní dopoledne. Další utkání se hraje na domácí palubovce v neděli 2.11. Soupeřem bude družstvo Nymburka.