V rámci druhého kola Oblastního přeboru mužů se na lovosické palubovce představilo družstvo Roudnice.

ASK Lovosice – REAL Roudnice 55:65 (35:34)

Sestava a body celkem: Korous 6, Anton 11, Puchar Jiří 6, Pohl, Havlovec 11, Žižka 9, Totzauer, Šebo 6, Puchar Jakub 6, Malý.
Hosté přijeli pouze v šesti, ale jelikož se již od pradávna hraje pět na pět, nic to v tuto chvíli neřešilo. Domácí měli na základě tohoto faktu hosty rozběhat a rychlými protiútoky lehce zakončovat. To se v první části moc nedařilo, neboť hosté drželi s domácími krok nejen v navrácení se do obrany, ale také střelecky. Proto tato část skončila nerozhodně.

Ani ve druhé si domácí přes veškerou snahu nedokázali vytvořit alespoň nějaký náskok, naopak jim nejvíce problémů dělal právě rychlý protiútok tři na jednoho nebo čtyři na dva. Zakončení těchto situací bylo doslova žalostné, naopak hosté hráli skoro profesorský basketbal, ale s velkou účinností.

Nástup do třetí části byl pro lovosické hráče úspěšný. Dokázali dát sedm bodů v řadě a zdálo se, že nastala ta pravá chvíle se od soupeře odtrhnout. Jenže pak se domácí touto částí doslova protrápili. Nejenže jim nešla střelba, došlo i k mnoha technickým chybám, každý se snažil to vzít úplně zbytečně na sebe, a to byla voda na soupeřův mlýn. Zbytek čtvrtiny skončil na skóre 2:17 a bylo v podstatě po zápase.

Hosté skoro celý zápas sice odehráli v pěti, ale jelikož se domácí nedokázali vůbec prosadit ze střední vzdálenosti natož z trojek, zakončení z rychlých protiútoků bylo jak u minižactva, tak zákonitě nemohlo dojít k obratu v utkání. I když se v šesté minutě lovosičtí ještě přiblížili na rozdíl pěti bodů, hosté si svůj náskok až do konce zápasu pohlídali.

Tabulka

Družstvo Z V P Skóre Body
1. BK REAL Roudnice n.L. 3 2 1 191:156 5
2. BK Levharti Chomutov 2 2 0 161:106 4
3. BK Baník Most B 3 1 2 163:201 4
4. BK Litvínov 2 1 1 104:143 3
5. ASK Lovosice 2 0 2 112:125 2