BK Horejsek Děčín – ASK Lovosice 29:43

Sestava a body – Bednařík 18, Pokorný 12, Smutný 9, Klančíková 6, Brůnová 5, Dlouhá A. 4, Helisová 2, Bilíková 2, Baudišová 2, Šulerová M., Dlouhá K., Hejduk, Šindelářová, Nedorostová, Kylíšková, Durčeková.

Utkání jsme začínali s pětkou hráčů Míra, Viktor, Lucka, Adéla a Vanda. Hned od začátku se dařilo Viktorovi s Mírou, dělali nájezdy do koše a byli v nich úspěšní. Kluci také přihrávali vybojované míče spoluhráčkám, ale ty nedokázaly míč dobře zpracovat a zase o něj přišly. Ale pochvala za kolektivní hru. První čtvrtinu jsme vyhráli 1:19. Do druhé čtvrtiny nastoupil Ondra, Jana, Michal, Blanka a Anežka B., ale basket to hezký v jejich podání nebyl. Michal míč v obraně lehce získal, ale lehce zase pozbyl. Dělal hodně chyb, musí začít ihned driblovat, a to mu dělalo problém. Jana nebyla schopná doskočit míč po střelbě, byla pomalá, Ondra a Anežka nějaké míče vybojovali, ale nedařilo se jim dávat koše.

Tuto část hry jsme prohráli 17:5. Celý druhý poločas měl podobný průběh, některé hráčky se snažily víc, hlavně Anežka B., Lucka a Jana, bojovaly o každý míč. Nakonec pochvala za vítězství. Velká pochvala Karolínce za bojovnost a na to jak je malá a hraje krátce, tak již ví jak se postavit v obraně.

BK Horejsek Děčín – ASK Lovosice 45:59

Body – Pokorný 17, Smutný 9, Bednařík 5, Brůnová 3, Klančíková 2, Hejduk 2, Baudišová 2, Kylíšková 2, Bilíková 1.

Do druhého utkání udělala trenérka malou změnu ve složení pětek, nastoupili spolu Michal a Viktor a za úkol měli – vybojovat míč a udělat sám nájezd do koše. Jenže – kluci hráli úplně něco jiného, vybojované míče přihrávaly děvčatům, ty byly překvapené a nepřipravené, takže hned o míč přišli. Přesto nějaké koše padli, ale rozdíl ve skóre byl jen o jeden bod pro hosty 14:15. Ani ve druhé čtvrtině jsme si velký bodový náskok nevytvořili, ale konečně se rozehrála Jana a Míra. Ten hodně vypomáhal děvčatům v obraně, ale ne moc čistě a udělal si 4 fauly. Skóre ve druhé části hry bylo 10:16 pro nás a měli jsme malý bodový náskok.

Třetí čtvrtina se hodně herně povedla Michalovi a Viktorovi. Michal dal 16 bodů a Viktor přidal 5, takže to byla basketbalová lahůdka. Oba zaslouží pochvalu. Děvčata se k nim v bojovnosti pomalu přidávala, ale bohužel nedávaly koše. Poslední čtvrtina byla herně asi nejslabší, děvčata byla v boji o míč a v obraně pomalá, a když se dostaly do nájezdu, tak zase nedávaly koše. I tak pochvala za kolektivní hru a chlapci za dané body.