Letní soustředění basketbalového klubu družstva starších žákyň a minižactva se uskutečnilo v Lovosicích ve dnech 16.-22.8 2014.

Jako každý rok, tak i letos jsme využívali k ubytování dům dětí Elko, trénovali jsme ve sportovní hale u přívozu a na atletickém ovále, na jídlo jsme chodili do vinárny Johanka. Snídaně jsme si připravovali sami, děti měly naplánované služby a úklid po snídani byl v jejich režii.

Soustředění se zúčastnilo celkem 21 dětí, trénovaly pod vedením trenérek Věry Lahovské a Marie Blaškové, pomáhat chodila dopoledne i odpoledne Bára Lahovská a Martina Blašková. Zdravotní dozor dělala p. Lahovská a v případě potřeby jsme mohli dojít k dětskému lékaři, kam dítě patří.

Hlavní zaměření letního soustředění bylo zlepšit fyzickou připravenost, po prázdninách obnovit zručnost s míčem, u starších děvčat zlepšit techniku střelby a mminižactvo si oživilo basketbalové návyky.

Děti trénovaly v hale s míčem, zkoušely si různé individuální dovednosti, střelbu, nacvičovaly i pohyb bez míče a zlepšovaly svoji fyzičku, kterou jsme nabírali na atletickém ovále. Nejmladší děti se také učily skákat přes švihadlo, ne všichni to umí. Do družstva se velice dobře zapojily i nové děti, mladší hráči našeho klubu měli ve starších hráčkách svůj vzor. Nejmladší hráčky letošního soustředění byly nastávající školačky Karolínka Dlouhá a Eliška Udatná, obě dvě se snažily a celé soustředění vydržely fyzicky. Velká pochvala.

Během soustředění jsme ve středu 20.8 jeli odpoledne na basketbalové utkání do Nymburka, kde jsme povzbuzovali naše české reprezentanty v boji o postup na mistrovství Evropy. Soupeře měli z Gruzie, basket to byl velice hezký, bojovný a naši hráči nakonec zvítězili. Děti viděly kvalitní basketbal, většina jich byla na takovém utkání poprvé, povzbuzovaly a užívali jsme si to.

Druhý den, ve čtvrtek odpoledne jsme měli domluveno s trenérkou litoměřického klubu, že k nám do haly přijde se svým týmem, měli také soustředění v Lovosicích a všechny děti se zúčastní výuky tanečního stylu Hype, který spadá pod funky styl Hip hopu. Tanec vyučoval Ondra Bohata z litoměřického klubu DMC Revolution. Dětem se nakonec výuka tance tak zalíbila, že jsme tomu věnovaly celý odpolední tréninkový blok.

Dopolední tréninky v čase od 9.30 – 12.15 , odpolední od 15.00 – 18.30. V každém tréninkovém bloku byla pauza na svačinu, děti také dodržovaly pitný režim, po obědě byl polední klid.

Téměř každý den jsme měli nějaké sladkosti upečené od maminek, bylo těžké odolat a děti vždy všechno snědly do posledního drobečku.

Soustředění se zúčastnila – Andrea a Michal Bednaříkovi, Anička Jaškovová, Štěpánka Svobodová, Anička Karfíková, Viktor Smutný, Naty Procházková, Eliška a Maruška Šulerovi, Jana Brůnová, Adéla a Karolínka Dlouhá, Tereza Křivánková, Vanda Bilíková, Mirek Pokorný, Tereza Kylíšková, Lucie Klančíková, Eliška Udatná, Ondřej Hejduk, Anežka Baudišová a Barbora Durčeková.

Poděkování trenérek i dětí rodičům, kteří nás zásobovali pečenými dobrotami i zeleninou, paní ředitelce Elka Vendule Krčmářové a Martinu Rokošovi.

Dvě krátká videa ze soustředění