7. ročník turnaje dříve narozených

Míč, ilustrační obrázekV letošním roce se měl konat již 7. ročník turnaje dříve narozených. Bohužel omluva několika týmů způsobila, že se nakonec konalo jen přátelské utkání mezi domácím týmem a týmem Kravař. Nicméně účel, tj. zasportovat si a poté v klidu posedět u dobrého jídla a dobré muziky, byl naprosto ke spokojenosti všech přítomných splněn.

Lovosice – Kravaře 45:62 (23:33)

Sestava a body celkem – Lovosice: Jarošová (11), Landa, Řezníček, (4), Šulerová (9), Mydlil (2), Puchar (11), Jaroš (2), Schovancová (6).
Kravaře: Vomáčka, Voráček, Pacholík (16), Smeták (2), Procházka (4), Vorlíček (8), Treutner (14), Zimandl (1), Šandera (11), Krčmář (4), Babický (2).

Domácí tým se jako jediný v historii těchto turnajů může chlubit vždy smíšeným družstvem, a to nejen co do počtu žen, ale i tím, že ženy jsou hlavně díky úspěšné střelbě základním kamenem týmu. Domácí v první čtvrtině nenechali hosty bodově odskočit, dokonce v případě proměnění slibných střeleckých pozic mohli i tuto část vyhrát.

Do vedení se domácí dostali ve čtvrté minutě druhé části, kdy se jim dařilo i střelecky. Jenže hosté hlavně pod oběma koši byli dominantní, domácí totiž žádného standardního podkošového hráče nemají, takže brzy se vývoj utkání začal odebírat směrem, který koneckonců každý očekával.
To potvrdila zejména třetí část, ve které se lovosickým nedařila střelba a hosté navyšovali svůj náskok až na osmnáct bodů před poslední částí.

Nutno však v této chvíli konstatovat, že domácí zbytek zápasu neodchodili. Naopak zlepšenou obranou nedávali hostům k dispozici moc střeleckých pozic, a i když moc bodů v této čtvrtině nepadlo, tuto část domácí o bod vyhráli. Sice jen o bod, ale i to se cení. Kladem utkání bylo, že se nikdo nezranil.

Utkání s přehledem rozhodovali Ivan Galia a slečna Martina Blašková.

Druhá odpolední část se také vydařila. Pan Havel připravil velmi dobrou baštu a spojená hudební síla skupin MUDRing a Sebranci hrála až do večera k příjemnému posezení.

Takže možná za rok se zase sejdeme, sice opět o rok starší, ale jistě stále se stejným neutuchajícím basketbalovým nadšením.