Velikonoční turnaj

V sobotu 12.4 2014 pořádal lovosický basketbalový klub Velikonoční turnaj nejmladšího minižactva. Je to kategorie pro děti do 11 let a hrála smíšená družstva a jedno družstvo dívek. Turnaje se zúčastnil domácí tým, družstvo děvčat ze Slovanky Praha, mix z Mostu, Děčína a Josefova. Hrálo se podle pravidel mini a hrál každý tým s každým, takže si děti dostatečně zasportovali. V hale bylo hodně diváků, atmosféra pěkně bouřlivá, nejvíce fanoušků bylo z domácích rodičů a velká skupina rodičů přijela z Josefova. Byli dokonce vybaveni bubnem a mohutně povzbuzovali svůj tým. Bylo vidět mnoho pěkných herních situací, některé děti jsou již velice šikovné v individuálních činnostech a hrálo se občas hodně důrazně v obraně. Některé zápasy byly bodově vyrovnané, děti dávaly do hry vše a chtěly vyhrát. Nejvíce vyrovnaný zápas byl mezi Josefovem a Děčínem, Josefov většinu zápasu vedl, v závěru udělali chlapci pár chyb a děčínští hráči si vybojovali zaslouženou výhru.

V domácím týmu se nejvíce herně dařilo Michalovi Bednaříkovi a Mírovi Pokornému. Oba jsou hodně šikovní, ale oproti většině soupeřů menší. Dávali i většinu bodů, měli perfektní přehled o dění na hřišti, vypomáhali děvčatům v obraně a neohroženě se vrhali do soubojů o míč. Některé hráče i hráčky soupeřů dokázali krásně čistě obrat v obraně o míč a ještě si sami šli dát koš. Za to si zaslouží velkou pochvalu. Pěkně zahrála i Sára Udatná, je rychlá a tak jí Jana házela hodně míčů do rychlého útoku, jen ty koše, občas přestřelila i když nějaké body si dala. Jana Brůnová byla v domácím týmu nejvyšší, mohla své výšky využít, ale nevyskočí, některé nájezdy do koše byli pěkné, jenže její technika střelby je špatná, a tak se moc netrefovala. Ale v obraně makala i za ostatní. Dobře zahrála i Naty Hančlová, chodí sice jen pár měsíců, ale v obraně hrála velice dobře, nebojí se o míč bojovat, i když to občas bolí. Dobře zahrála Bára Šindelářová, jen by potřebovala víc trénovat, míč ji při driblinku moc neposlouchal, dobře hrála i Vanda Durková, ale měla by se naučit být ještě víc průbojná a rychlá. Ostatní hráčky a hráči v domácím týmu získávaly herní zkušenosti.

ASK BK Lovosice – BK Most 42:24

Body a sestava- Pokorný 12, Bednařík 7, Brůnová 7, Bilíková 2, Hančlová 2, Udatná, Šindelářová, Kylíšková, Durková, Formánková, Dlouhá, Helisová, Klančíková, Šulerová M., Procházková, Karfík, Durek.

Baskeťáci Josefov – ASK BK Lovosice 44:27

Body – Bednařík 10, Brůnová 6, Pokorný 5, Udatná 4, Durková 2.

ASK BK Lovosice – Slovanka Praha 18:43

Body – Bednařík 14, Pokorný 2, Hančlová 2.

BK Děčín – ASK BK Lovosce 33:11

Body – Brůnová 5, Bednařík 2, Helisová 2, Šindelářová 2.

Výsledky ostatních zápasů

BK Most – BK Horejsek Děčín 7:47
Slovanka Praha – BK Děčín 34:23
BK Most – Baskeťáci Josefov 20:38
Slovanka Praha – BK Most 51:18
BK Děčín – Baskeťáci Josefov 35:31
Slovanka Praha – Baskeťáci Josefov 47:25

Pořadí týmů

  1. Slovanka Praha
  2. Bk Děčín
  3. Baskeťáci Josefov
  4. ASK BK Lovosice
  5. Bk Most

Nejlepší střelkyně turnaje byla vyhlášena hráčka z týmu Slovanky Helena Leinweberová.

Turnaj mohl proběhnout i zásluhou sponzorů,je to město Lovosice, potraviny Krátký, dům dětí a mládeže Elko, mlékárna Bohušovice.

Na hladký průběh dohlíželi a velice pěkně a spravedlivě odpískali rozhodčí Jan Pásek, Ingrid Ašenbrenerová, Michal Vinš, z domácích hráček sbírala zkušenosti v rozhodování zápasů Eliška Šulerová a Anička Karfíková.