Další utkání na palubovce soupeře odehrály lovosické žačky v Děčíně. Podle předběžných výsledků očekávaly trenérky z Lovosic, že to budou těžká utkání a s velkým bodovým rozdílem. Ale skutečnost byla jiná, hostující hráčky se dokázaly prosadit v rychlých nájezdech a v prvním utkání se i trochu dařilo v rozehře a zahrání útočných akcí. Soupeřky dělaly stejné chyby jako hosté, jen ve střelbě se jim více dařilo. Hostující hráčky se nakonec dokázaly ke konci prvního zápasu dotáhnout na soupeřky, Andrea se prosadila v nájezdech a minutu před koncem utkání se lovosické žačky dostaly do vedení o jeden bod. Jenže – největší chyba našich hráček je to, že vůbec nedodržují pokyny trenérek, takže pokyn hrát bez faulu a vydržet necelou minutu hrát bez chyby je nad naše síly, samozřejmě že jsme udělaly faul a tak jsme daly domácím hráčkám šanci vyrovnat skóre. Ještě že domácí hráčka proměnila pouze jeden trestný hod, tím se skóre vyrovnalo a prodlužovalo se. V prodloužení se už nedařilo vůbec nic, nevyšel ani jeden nájezd do koše, chyběla pořádná rozehra a hlavně tragická střelba nás připravili o možnost vyhrát.

Do druhého utkání nastoupila v domácím týmu nejvyšší hráčka, co kdy proti nám hrála, a bylo vymalováno. Ona sama nám dala 24 bodů, nebyly jsme vůbec schopné ji ubránit. No ono by to šlo, ale to se musí občas vyskočit, což naše žačky neumí a stále to nechápou. Takže jsme této hráčce dovolily dát koš třeba až na 3-4 pokus. Také se nám ve druhém utkání nepodařilo dát dost košů z nájezdů, někdy naše hráčky na hřišti vypadaly, jako kdyby se na hřišti vyskytly omylem. Bylo by dobré přibalit s sebou na zápasy také do tašky trochu rozumu, hrajeme stále hodně naivní basket. Jediný klad obou utkání byla bojovnost Elišky Smutné a pěkné nájezdy do koše Andrei v prvním utkání.

BK Děčín – ASK–BK Lovosice 52:46 (27:19, 45:45)

Sestava a body – Bednaříková 23, Svobodová 8, Smutná 6, Šulerová 4, Jaškovová 3, Křivánková 2, Švábová, Brůnová, Procházková, Karfíková.

BK Děčín – ASK–BK Lovosice 54:34 (23:17)

Body – Svobodová 8, Bednaříková 7, Šulerová 6, Procházková 4, Smutná 4, Švábová 3, Jaškovová 2.

Slova trenérky – obě utkání byla hratelná, soupeřky byli sice vyšší, ale pokud by naše hráčky trochu začaly přemýšlet a nehrály zbrkle, mohly jsme tyto zápasy vyhrát. Také by bylo dobré, aby hráčky dodržovaly pokyny trenérek. Dva tajmy, dvě stejné situace a dvakrát stejně špatné postavení na hřišti a neuposlechnuté pokyny.