U-12 – Liberec

Hezké a pěkné zápasy odehrálo starší minižactvo v Liberci. Domácí hráčky byly o dost vyšší, naše minižactvo je opravdu mini – oproti všem soupeřům s kterými jsme doposud hráli. Takže jsme začínali utkání s obavami, že nás opět soupeř přehraje. Ale domácí tým není ještě moc herně zkušený a tak se nám dařilo postupně dávat koše a vystřídat i naše ještě málo zkušené anebo nové hráčky.

TJ Lokomotiva Liberec – ASK BK Lovosice 30:67 (18:41)

Sestava a body – Kyzivát 34, Bednařík 16, Šulerová E. 5, Smutný 4, Šindelářová 2, Pokorný 2, Kuchárik 2, Bilíková 2, Šulerová M., Zimáková, Formánková, Dlouhá, Kylíšková, Helisová, Durková.

První zápas jsme začínali s pětkou hráčů- Kyzivát, Šulerová Eliška a Maruška, Smutný a Dlouhá. A začali jsme velice dobře, hned po prvním nájezdu do koše skóroval Pavel Kyzivát, to se mu dařilo v celém utkání velice dobře, nějaký bod přidal Viktor a Eliška, ale Eliška by si měla dát větší pozor na techniku střelby, má ji špatnou a hodně košů, které mohla dát, nedala. V obraně si hráči vypomáhali a tak každý získaný míč končil v koši soupeřek. Hodně bojoval Viktor a Eliška, ta vypomáhala i své sestře v obraně, Maruška na velké hráčky místy ani nedosáhla, ale popravdě ani nedoběhla. Adéla musí zabrat, ani ona hráčku, kterou měla bránit, nedoběhla. Skóre bylo 27:4 a celý tým měl radost, že i proti vyšším hráčkám se nám daří. Druhou čtvrtinu jsme odehráli ve složení Bednařík, Kuchárik, Pokorný, Šindelářová a Bilíková. No a hra se nedařila, měli jsme hodně zkažených přihrávek, velice špatnou střelbu a v obraně hodně děr. Obranu nezvládl David a Vanda, stále jsou špatně postavený u hráče, kterého mají bránit anebo jsou hodně pomalý. David nedával koše, ani když se dostal do střelby a nikdo ho nebránil, i Míra by mohl dát víc bodů, ale míč jen odhazoval. Bára se tentokrát moc na hřišti neukazovala, v obraně byla málo důrazná a pomalá, takže hru zachraňoval Michal. Sice koše dával, ale až na třetí – pátý pokus, a protože se tato čtvrtina moc nepovedla, skončila 14:14.

Třetí čtvrtinu jsme odehráli s první pětkou, střelecky se už tak moc nedařilo Pavlovi, nedával jasné koše z nájezdu, Eliška se také netrefovala, Viktor pálil z velké dálky a nic, Adéla se do střelby ani nedostala. Takže výhra 16:3, ale na šance které jsme měli, to je velice málo. Poslední čtvrtinu odehrála druhá pětka, také se jim nedařila střelba, až na Michala, ten dal všechny body této čtvrtiny, ale i on mohl dát víc. Pochvalu si zaslouží za obranu Michal a Míra, škoda že si vybojované míče neproměnili za body. Na střídačce jsme měli ještě Elišku Formánkovou, Terezu Zimákovou, Terezu Kylíškovou, Vandu Durkovou a Sáru Helisovou. Eliška, Tereza Z. a Tereza K. musí přidat v obraně, jsou pomalé, mají špatné postavení a tím jim soupeři utečou, když se náhodou dostanou do střelby tak jen pálí. Vanda a Sára si také musí zlepšit obranu, Sára je úplný nováček na basketbalovém hřišti, snaží se, ale herní přehled ještě vůbec nemá. Vanda už nějaké zápasy hrála, ale je zatím neprůbojná a v obraně nestíhá.

TJ Lokomotiva Liberec – ASK BK Lovosice  20:90 (8:53)

Body – Kyzivát 41, Bednařík 31, Šulerová E. 6, Smutný 4, Pokorný 4, Šindelářová 2, Kuchárik 2.

Ve druhém utkání se dařilo střelecky Pavlovi a Michalovi, Eliška by se už měla rozstřílet, ale opět její špatná technika ji nedovolí dát víc bodů. Hodně košů padlo po spolupráci Pavel – Eliška, která byla v obraně výborná, získala hodně míčů a ihned je posílala dopředu Pavlovi, který je rychlý a tak dával jeden koš za druhým. Také si dovolil herní parádičky s míčem, hrál tentokrát v pohodě a na jeho výkonu to bylo znát. Líbila se i jeho spolupráce s Eliškou, i on ji přihrával, ale ta její střelba… těch košů co nedala… Michal, ten si musel hodně míčů získat sám, ale to on umí, jak je malý, tak je rychlý, takže mu stačilo hráčku doběhnout, míč ji vypinknout z ruky sobě dopředu do běhu, a protože v tomto druhém utkání mu střelba vycházela hned na  první pokus, tak i na jeho hru byla velice hezká podívaná. V obraně musíme pochválit Viktora, dokázal zastavit dost soupeřek a donutit je udělat chybu a tím jsme získávali míče.

Pochvala celému týmu, přesto, že některé hráčky a hráči musí ještě hodně ve hře a v obraně zabrat.