Poslední turnaj v letošním roce jsme s naším družstvem nejmladšího minižactva odehráli ve Varnsdorfu. Kvůli nepříznivému počasí nedorazilo družstvo Mostu, a tak se trenéři dohodli, že si zahrajeme i druhé utkání a to jako přátelské.

SLOVAN Varnsdorf – ASK–BK Lvosice 38 : 35 (19 : 15)

Sestava a body – Křivánková 9, Brůnová 8, Vobořil 6, Filípková 4, Šulerová E., Pokorný, Dlouhá, Drobný 2, Šindelářová, Šulerová M., Udatná, Vágnerová, Kylíšková, Bilíková, Smutný.

Začátek zápasu byl velice špatný, naši hráči ve složení – Vobořil, Brůnová, Šindelářová, Udatná, Pokorný – si nedokázali pořádně přihrát, domácí chlapce jsme nestíhali v obraně, a k tomu téměř žádná střelba. Ta byla opravdu hodně technicky špatná, přesto, že se na tréninku na střelbu zaměřujeme. Celou čtvrtinu jsme odehráli tak, že si hráči házeli míč jak horkou bramboru a nikdo nebyl schopný zadriblovat a jít na koš soupeřů. Prohráli jsme první čtvrtinu 15 – 6. Druhá pětka – Šulerová E., Filípková, Křivánková, Dlouhá a Drobný, začala hrát o trochu lépe, více bránili a dokázali si i v obraně vypomáhat. Ale i oni se nedokázali dostat do tempa hry, hodně špatných přihrávek dostali do rukou domácí hráči, nájezdy do koše opět střelecky nevycházeli. Aspoň, že při nich byla T. Křivánková soupeři faulovaná, házela trestné hody, jenže ani tam nebyla moc úspěšná. Tuto čtvrtinu jsme hlavně zlepšenou obranou vyhráli 4 – 9. Třetí část hry jsme odehráli stejně špatně jako první, hráčům na hřišti se nedařilo vůbec nic. Hodně nájezdů do koše zazdila J. Brůnová špatnou střelbou, Vobořil se dokázal proplést ke koši soupeřů, ale tam se zastavil a než se rozkoukal, tak přišel o míč, Sára a Bára tentokrát nic nezahrály, jen se dívaly, jak nám soupeři berou míč a pokouší se o střelbu. Ještě že i oni se moc netrefovali, jinak by bylo skóre o dost vyšší. A doskok po špatné střelbě nebyl vůbec. Poslední čtvrtinu dokázali naši hráči vyhrát 10 – 2, vyhrát jsme mohli, ale opět zbrklá a nepřesná rozehra, míče jsme házeli rovnou soupeřům do ruky, nájezdy do koše končily ne střelbou, ale bouchnutím míče o desku. Celá lavička hráče na hřišti povzbuzovala a tlačila do obrany i do útoku, ale dotáhnout skóre a třeba i vyhrát jsme nedokázali. Hodně příležitosti otočit skóre měla E. Šulerová, ale právě ta střelba z dvojtaktu byla moc špatná, takže koše nedávala a nakonec jsme po velkém tlaku na soupeře v poslední čtvrtině prohráli. Pochvalu za hru v této pětce hráčů zaslouží M. Filípková, která dokázala chvílemi na hřišti ubránit všechny soupeře, byla všude, hodně tím pomohla svým spoluhráčkám, jenže ony toho nedokázaly využít a pomoct jí třeba zdvojením, získat míč a jít do střelby. Škoda.

V tomto zápase se nedařilo vůbec Udatné, Šindelářové a i Vobořil už ukázal, že umí zahrát o hodně lépe. J. Brůnová si v tomto utkání dala 8 bodů, mohla i víc, protože když si dala záležet na střelbě, tak se jí dařilo, pokud míč odhodila tak, jak to dělá častěji, tak to nevyšlo. Také M. Pokorný už toho umí víc, než předvedl, zklamání v útoku, které trenérky nečekaly, bylo od výkonu E. Šulerové.

SLOVAN Varnsdorf – ASK–BK Lovosice 59 : 31 (31 : 10)

Body – Šulerová E. 7, Brůnová, Vobořil, Křivánková 6, Udatná, Kylíšková, Filípková2.

Ve druhém utkání, které jsme odehráli jako přátelské, dostali víc příležitosti si zahrát naši nejmladší hráči, kteří zatím sbírají herní zkušenosti.

V prvním zápase zahrál dobře v obraně V. Smutný, ve druhém zápase se mu moc nedařilo, hodně míčů mu vypadne z ruky, V. Drobný potřebuje ještě hodně trénovat obranu a driblink, V. Bilíková a M. Šulerová se snažily a dokázaly několikrát soupeře zastavit a pokusily se i vzít jim míč, jenže soupeři – kluci měli víc síly, ale snaha byla. Za to je chválíme. První koš si dala T. Kylíšková, také dokázala držet krok- běh s hráčem, kterého bránila, ale ještě musí trénovat driblink a rozehru, A. Dlouhá se stále nemůže nějak rozeběhnout, jak do obrany, tak do útoku, a hlavně stále nedodržuje pokyny trenérek. Střelecké i herní zlepšení u E. Šulerové, ale i tak to bylo málo, na její zkušenosti byli soupeři velice slabí, ale ona nedokázala zahrát to co jindy.

Škoda, že naše starší a déle hrající hráčky a hráči neodehráli to, co již umí, soupeři byli velice slabí a k poražení, jenže to musíme zahrát v obraně i v útoku úplně jinak.

Takže zase jen trénink a trénink………………………