Nejmladší minižactvo na Národním finále – den druhý

BA Sparta – BK Lovosice 87:21

Body a sestava– Hnilica 9, Karfíková 4, Brůnová, Pochman, Bednařík, Smutná 2, Jaškovová, Pažout, Malík, Šulerová, Procházková, Hrzánová, Filípková, Havránek, Veselý.

Nejhezčí čtvrtinu na turnaji v Mostě odehrál náš tým proti Spartě.

Do základu nastoupili – Hnilica, Bednařík, Karfíková, Smutná a Procházková. Velice pěkná a zodpovědná obrana, boj o každý míč a úspěšně zahrané signály. Trenéři i hráči soupeře nechápali, když jsme hráli útočný signál nazvaný „Sparta“, ale toho jsme využili a dávali koše. Střelecky se prosazoval P.Hnilica a tak jsme v 7 minutě zaslouženě vyhrávali 11 : 7. Ale potom pár špatných přihrávek a soupeř se dostal na konci první čtvrtiny do vedení 14 : 11. Přesto to bylo velice pěkně zahrané, konečně jsme si zahráli co umíme.

No a tím náš úspěšný boj se Spartou končil, druhá pětka hrála, jak kdyby ještě basket nikdy neviděli a byli na hřišti omylem. V druhém poločase se už nedařilo vůbec nikomu, sice ještě nějaký koš padl, ale to byla spíš náhoda. Jako kdyby se naši hráči lekli, že se jim dařilo a mohli by třeba i uhrát pěkný výsledek.

Nejlepší hráčka našeho týmu byla M. Hrzánová.

BK Lovosice – BŠM Brno 22:60

Body a sestava – Hnilica 6, Hrzánová, Šulerová 4, Bednařík, Karfíková 3, Havránek 2, Jaškovová, Brůnová, Malík, Procházková, Pochman, Smutná, Filípková, Vobořil, Veselý.

Další náročné utkání jsme odehráli proti pozdějšímu vítězi celého turnaje se střídavými úspěchy. Trenérka Brna nechala své nejlepší hráče odpočívat a nabrat síly na důležitější zápasy, takže se nám podařilo zahrát naučené akce a tím dát i nějaký koš z nájezdu. Největší pochvalu si zaslouží za boj o každý míč E. Smutná.

Nejlepší hráčka zápasu byla vyhlášená E. Šulerová.

BSK České Budějovice – BK Lovosice 76:27 / 28:4, 9:3, 10:12, 29:8 /

Body a sestava – Jaškovová 6, Karfíková 5, Šulerová, Bednařík, Hrzánová 4, Procházková, Malík 2, Pažout, Brůnová, Pochman, Smutná, Hnilica, Filípková, Veselý, Vobořil.

Další těžké utkání ve skupině. Jenže náš tým na tomto turnaji vůbec nehrál aspoň to, co umí, nedokázal v obraně přitlačit na soupeře, ustupovali před každým hráčem, který najížděl do koše a vůbec neexistoval doskok. Také střelba byla jen pokus o střelbu. V tomto zápase se nám aspoň trochu podařila druhá a třetí část hry. V druhé jsme uhráli výsledek 9 : 3 pro soupeře a třetí jsme dokonce vyhráli 10 : 12. Ve druhé čtvrtině velice pěkně a neohroženě hrála E. Šulerová, ale ostatní se k ní moc nepřidali. Jenže na vítězství to nestačilo, dětem se nedá upřít snaha a bojovnost, ale vše ostatní bylo hodně špatné.

Nejlepší hráčka tohoto zápasu byla vyhlášena Filípková.