Nejmladší minižactvo na Národním finále

BK Jižní Supice – BK Lovosice 114 : 13 (56:7)

Body a sestava: Hnilica 6, Hrzánová, Bednařík, Pažout 2, Karfíková 1, Jaškovová, Brůnová, Malík, Šulerová, Procházková, Pochman, Smutná, Havránek, Filípková, Veselý.

V prvním utkání na NF v Mostě nastoupilo naše družstvo ve složení – Jaškovová, Karfíková, Smutná, Hnilica a Pažout. Hosté pro nás byli neznámý tým, ale hned od začátku zápasu bylo jasné, že jsou velice silní. Naši hráči se dlouho rozkoukávali, soupeř byl lepší ve všech činnostech.  Neměli jsme žádný doskok, tragická byla rozehra.Nedařilo se ani druhé pětce – Hrzánová, Filípková, Šulerová, Bednařík a Pochman.  Bojovnost se našemu týmu upřít nedá, ale to bylo vše, vybojované míče jsme hned při rozehře dávali do rukou soupeře a ti nekompromisně skórovali.

Po každém utkání se vyhlašovali nejlepší hráči týmu, v tomto zápase to u nás byla Karfíková a Hnilica.

BK Lovosice – BK Klatovy 51:37 (29:17)

Body a sestava: Pochman 11, Smutná 10, Šulerová 8, Bednařík 6, Brůnová 5, Jaškovová 3, Malík, Hrzánová, Filípková, Karfíková 2, Pažout, Procházková, Hnilica, Veselý, Vobořil.

Druhé utkání bylo důležité, rozhodovalo se, zda postoupíme do finálové šestky, anebo budeme hrát o poslední místo.

V základní pětce nastoupili – Hnilica, Bednařík, Karfíková, Smutná, Procházková. Začátek zápasu byl z naší strany velice pěkně zahraný, hráči se do soupeřů pustili s velkou vervou, bojovali o každý míč a po několika pěkných akcích jsme si vypracovali ve 3 minutě náskok osmi bodů. Střelba se dařila Smutné a Brůnové. Hlavně jejich zásluhou jsme ještě v 7 minutě vedli 13 : 4, potom přišla minutu krize a soupeř naše vedení stáhl na 13 – 10. Do druhé čtvrtiny nastoupili – Jaškovová, Šulerová, Hrzánová, Vobořil a Pochman. Také jim se hra povedla, hlavně E. Šulerová výborně střílela a dávala koše, začala konečně fungovat obrana a tak se dařilo vybojovat hodně míčů. To se dařilo Hrzánové a Pochmanovi, který i úspěšně zakončoval nájezdy do koše. Vedení v poločase bylo slibné, děti moc chtěli postoupit a tak se snažily i v druhém poločase. Třetí část hry ale moc úspěšná nebyla, hlavně obrana od všech hráčů byla pomalá a naivní. Celý tým se do poslední čtvrtiny hodně povzbuzoval, druhá pětka odehrála velice hezky, všichni zabrali v obraně a opět Pochman úspěšně zakončoval po  přesných přihrávkách od spoluhráčů.

Tímto vítězstvím jsme postoupili do bojů o 1. – 6. místo.