Poslední dvojutkání čekalo starší žákyně Lovosic v letošní mistrovské soutěži. Na své palubovce přivítaly Slunetu Ústí nad Labem. Naposledy v Ústí jednou vyhrály, takže se daly očekávat vyrovnaná utkání.

Lovosice – Sluneta Ústí n.L. 55:29

Sestava Lovosic a body celkem:
Sendlaiová (2), Šmídová, Piegelbauerová (12), Kuchařová (4), Knotková (13), Bendová, Králová (14), Bártová (4), Moravcová, Jonášová (6), Hrzánová.

Asi nejlepší utkání, které v letošní sezóně lovosické hráčky sehrály. Hosté sice přijeli do Lovosic oslabené o některé hráčky, ale proto nelze snižovat dobrý výkon domácího týmu.

Domácí se sice opět střelecky trápili, kdy na jeden úspěšný pokus měli několik pokusů, ale hlavně v obraně začaly plnit lovosické hráčky konečně to, co po nich trenér chtěl po celou sezónu. Tomu odpovídal i celkový počet obdržených bodů.   A z dobré obrany se téměř pokaždé zrodí dobrý výsledek.

Nakonec druhá výhra v soutěži byla zcela zasloužená, na lovosický basketbal se dalo konečně koukat a to ocenili i přítomní diváci potleskem po ukončení zápasu.

Lovosice –Sluneta Ústí n.L. 38:54

Sestava Lovosic a body celkem:
Sendlaiová, Šmídová (2), Piegelbauerová (4), Kuchařová, Knotková (3), Bendová, Králová (9), Bártová (14), Moravcová, Jonášová (4), Hrzánová (2).

Jak se na první zápas dalo koukat, ve druhém jakoby domácí hráčky zapomněly, proč první zápas vyhrály. Bohužel se vrátily do stejného podprůměru, jako po celou sezónu. Jejich obrana byla děravá jako sýr ementál a nebylo hráčky, která by to chtěla nějak změnit.

Z kolektivního basketbalu, který byl velkou předností domácích v předchozím duelu, nezbylo vůbec nic, jako by si chtěly některé hráčky vylepšovat svojí střeleckou bilanci na úkor ostatních. Jenže jak nešla domácím střelba předtím, nešla ani tentokráte, jenže hosté jen využívaly slabé obrany domácího týmu k navyšování svého bodového konta.

Ještě ve třetí části to vypadalo, že domácí přeci jen urvou v posledním utkání vítězství, kdy se dostali v deváté minutě do jedno bodového vedení, jenže v poslední části lovosické hráčky zcela odpadly. Nebyla již vůle zabojovat a přeci jen konečný výsledek změnit.

[singlepic id=779 w=420 h=315 float=center]