Poslední utkání v letošní sezóně sehráli muži Lovosic na své palubovce, když přivítali Litvínov. Matematika byla jasná. V případě výhry obsadí domácí devátou příčku, v případě prohry o více jak tři body skončí desátí.

Lovosice – Litvínov 69:60 (30:22)

Šebo (12), Pova (14), Puchar J. st., Puchar J. ml. (8), Pastyřík (3), Žižka (5), Kala, Zůna (5), Puchar Jakub (12), Malý (10).

Začátek utkání spíše vypadal na to, že si hosté v pohodě odvezou vítězství. Domácím se vůbec nic nedařilo, jedna ztráta míče následovala za druhou, střelba byla také dost často neúspěšná. Domácí se přizpůsobili pomalému basketu hostů a tak nebylo divu, že první část vyhráli hosté.

Snad se domácí nad svým výkonem v první části zamysleli, snad jim došlo, že se takhle vyhrát nedá, najednou zrychlili hru, zpřesnili přihrávky a hlavně zkvalitnili obranu, takže v poločasové přestávce již vedli.

Ve třetí části byli sice domácí aktivnější, ale opět přišly jejich zbytečné ztráty a tak hosté nakonec tuto část o bod vyhráli. A aby toho nebylo málo, v šesté minutě závěrečné části hosté dokonce srovnali. Pak ale lovosičtí sérií čtrnácti bodů v řadě ukázali, kdo je na hřišti pánem. Na vítězství to nakonec stačilo a tímto vítězstvím Lovosice nakonec obsadily v celkové tabulce konečné deváté místo.