V nadstavbové části čekal druholigové ženy Lovosic zájezd na Moravu, neboť jedním ze soupeřů ve skupině o udržení byl Zlín. Podle dosavadních statistik se dal očekávat vyrovnaný duel a skutečnost to i potvrdila.

Zlín – Lovosice 74:68 (36:32)

Sestava Lovosic a body celkem: Matulková, Šebová (8), Hanzlíková (21), Hauerlandová (9), Palusková Denisa (4), Palusková Daniela (6), Mrvíková (12), Hořejší (8).

Hosté nastoupili bez Mikové a Žákové, takže najednou jim chyběly dvě střelkyně, které většinou obstarávaly většinu bodů. Lovosické ženy však opět předváděly basketbal, který se musel líbit. Jenže co je to platné, když slibně vyhlížející akce neskončí košem. Nicméně první část byla v režii Lovosic a ještě v páté minutě druhé části vedly o dva body. Pak však přišla první lovosická krizová chvilka, kdy domácím svými technickými chybami věnovaly dočasně vedení. Zhoršila se totiž i jejich obrana a toho domácí prostě využili.

Třetí část byla ze strany hostů odehrána opět ve velkém stylu, sice se někdy nedařila střelba, ale pestrou hrou založenou na nacvičených akcích se opět dostali minutu před koncem třetí čtvrtiny do jedno bodového vedení.

Je škoda, že zbytečně ukvapenými přihrávkami a menší koncentrací v obraně si domácí vzali vedení zpět na svojí stranu. Hosté nedokázali uhlídat dvě hráčky domácích, takže minutu před koncem domácí vedli již o osm bodů. Pak se ale děly věci. Hosté vysunuli obranu a hlavně Hanzlíková po zisku míče nájezdy do koše chtěla zakončit. Škoda, že některý míč neskočil v koši. Nicméně po faulech domácích házela šestky a devatenáct vteřin před koncem vedli domácí jen o dva body. Štěstí se však od hostů odvrátilo, po vynucených faulech nakonec nejlepší hráčka domácího týmu čtyřmi šestkami uzavřela konečné skóre.

I bez dvou klíčových hráček sehrály Lovosice další utkání, které prostě měli vyhrát.