Lovosické minižactvo skončilo celkově na 4. místě v tabulce.

Lovosické minižactvo odehrálo o víkendu poslední 4 zápasy v nadstavbě o celkové 4. místo v tabulce. Nejdříve se hrálo na palubovce soupeře a nedělní odvety na domácím hřišti.

BK Skřivánek Ústí N. L. – BK Lovosice 37:43 (19:18)

Sestava a body – Bednaříková 12, Bednařík 10, Svobodová 6, Brůnová, Hnilica 4, Karfíková 3, Smutná, Jaškovová 2, Šulerová, Procházková, Hrzánová, Ehlová, Holečková, Beneš.

První utkání v sobotu v Ústí n. Labem začali hosté v sestavě Jaškovová, Bednaříková, Karfíková, Bednařík a Hnilica a vedlo se jim velice dobře. Přesto, že soupeřky je převyšovali i téměř o dvě hlavy, hráli hodně odvážně, bojovně a po zkušeně vybojovaném míči si přesně přihrávali a skórovali hlavně z nájezdů do koše. V této části hry to bylo – já na bráchu , brácha na mě. Další čtvrtina se ale moc nevydařila, druhá pětka se netrefovala a vytvořila hodně chyb, a i když se také občas dostali do rychlého útoku, tak střelecké zakončení bylo hodně špatné – vlastně žádné. Tuto část hry lovosické hráčky prohrály 11 – 2.

Trenérkám nezbylo nic jiného, než v šatně o poločase svým hráčkám hodně důrazně domluvit, vysvětlit chyby a připomenout, že na tréninku se učí něco jiného, než co předváděly.

Do třetí čtvrtiny nastoupily opět hráčky druhé pětky a i když nějaké body přidaly, přesto prohrály čtvrtinu 16 – 10. Vůbec se jim nedařilo doskočit také neúspěšnou střelbu soupeřek a dovolily jim skórovat třeba až na 3 – 4 pokus. Doskok míčů se hostům nedařil v obou zápasech, hlavně děvčata hrající proti dlouhým hráčkám jsou trochu lenivější a nevyskočí. Také rozehra míče často končila v rukou soupeřek, místy hodně naivní obrana a malá bojovnost byla příčinou, že hosté před poslední čtvrtinou prohrávali o 7 bodů. Jenže celý tým hostů se dokázal vyhecovat, děti se na střídačce mohutně povzbuzovali a hráči první pětky hráli jak o život. Zlepšili obranu, dokázali si v obraně vypomáhat, hodně bojovně, často i bolestivě pro domácí hráčky vybojované míče si opět přesně rozehrávali a po individuelních nájezdech do koše s přehledem skórovali. Hosté nedovolili v této čtvrtině domácím skórovat až do 7 minuty a vyhráli poslední čtvrtinu rozdílem 15 – 2. Vítězství bylo hodně zasloužené a tvrdě vydřené. Škoda, že některá děvčata ještě nedokáží skórovat, když jdou bez obrany na koš.

BK Skřivánek Ústí N. L. – BK Lovosice 31:30 (19:10)

Sestava a body – Bednaříková 8, Svobodová, Bednařík, Smutná, Hnilica 4, Jaškovová, Karfíková 2, Brůnová, Šulerová, Hrzánová, Ehlová, Holečková, Beneš.

Druhé utkání začínali hosté ve složení – Hrzánová, Brůnová, Svobodová, Smutná a Ehlová.

Po nevydařené hře v prvním zápase se hodně zlepšili, dokázali ubránit vysoké hráčky, aby se nedostávaly do střelby, jejich špatnou střelbu doskakovali, hodně bojovali v obraně, ale domácí také dobře bránili a tak bylo skóre po první čtvrtině 4 – 2 pro domácí. Druhá čtvrtina byla ze strany hostů špatná. Nedokázali si rozehrát, naučené akce, které měli snahu zahrát, jim nevycházeli, měli dost špatnou obranu, žádný doskok, takže si ústecké hráčky dělaly pod košem, co chtěly. Skóre bylo 15 – 8 pro domácí. Druhý poločas začínala opět první pětka. Hráli hodně důrazně v obraně, domácím hráčkám dokázali sebrat hodně míčů, jejich občasnou střelbu tentokrát dokázali doskočit a přihrávat si do útoku. Opět mohutně povzbuzované z lavičky vyhráli tuto část hry 8 – 2. Před začátkem poslední čtvrtiny bylo skóre 21- 18 pro domácí, hosté chtěli moc vyhrát. Sice se snažili, v obraně konečně pořádně zabrali, ale domácí hráčky také a tak byl zápas až do konce hodně herně vyrovnaný. Lovosické hráčky dokázaly skóre v šesté minutě srovnat na 26 – 26, ale na víc už neměli síly a nakonec ani štěstí ve střelbě. Domů odjížděli s přáním domácí zápasy v neděli vyhrát a dostat se na 4 místo v tabulce.

BK Lovosice – BK Skřivánek Ústí N. L. 46:32 (30:25)

Sestava a body – Bednařík 10, Hrzánová 8, Hnilica, Ehlová 6, Procházková 5, Šulerová 3, Hromadová, Bednaříková, Karfíková, Plaček 2, Jaškovová, Brůnová, Filípková, Beneš.

První nedělní utkání začaly domácí hráčky velice dobře, ihned od první minuty bránily zodpovědně, bojovaly o každý míč a nepustily soupeřky do žádného útoku. Podařilo se jim také několik nájezdů do koše, zahrály naučené útočné akce. Také druhá pětka hrála s chutí a bojovně, ale v rozehře měli dost nepřesností a také téměř nebránili vysoké hráčky soupeře. Takže hosté stáhli bodový náskok až na 30 – 25 v poločase pro domácí. V poločase si opět domácí tým musel dojít do šatny na poradu, domluvit se, jak na vysoké ústecké hráčky a jak dotáhnout toto utkání do vítězného konce.

Po změně stran se celý tým domácích hráčů snažil hrát naplno, bojovali o každý míč, domluvená obrana vysokých hráček začala konečně fungovat a tak se domácí hráči zaslouženě radovali z vítězství.

BK Lovosice – BK Sřivánek Ústí n. Labem 62:32 (18:15, 11:4, 21:12, 12:0)

Sestava a body – Šulerová 11, Procházková 10, Bednaříková, Ehlová 6, Jaškovová, Brůnová, Bednařík, Filípková, Plaček 4, Hnilica 3, Hromadová, Karfíková 2, Beneš.

Poslední zápas byl ze strany domácích zahraný ve velké euforii, všichni co byli na hřišti se snažili o co nejlepší výkon. Také se snažili zahrát naučené útočné akce, někdy to nevyšlo, ale odvaha zahrát to znova domácímu týmu nechyběla. Také obrana v tomto zápase vyšších hráček konečně zabrala, vydařila se i občasná střelba ze střední vzdálenosti. A protože se dětem v tomto utkání dařilo skoro vše, co chtěli zahrát, tak jejich skóre narůstalo a v poslední čtvrtině se domácím hráčkám podařilo ubránit soupeřky tak, že nedaly ani jeden bod.

Slovo trenérek-byl to nejhezčí a velice dobře zahraný zápas za celou sezónu, hezký pohled na děti, jak hrají s chutí a se zápalem. Konečně dobře zahrané akce a velká bojovnost v obraně, již je na dětech vidět, že se na hřišti vidí a dokáží si přihrát. Velkou pochvalu dostali i od rodičů a diváků, kteří je hodně povzbuzovali a odměnili dlouhým potleskem na konci zápasu.

Tímto vítězstvím se lovosické minižactvo umístilo na 4 místě v konečné tabulce.