Ženy II.liga – Sokolov a Plzeň

Víkendové zápasy Lovosic v Sokolově a Plzni slibovaly vyrovnané duely, neboť už v Lovosicích sice oba dva soupeři vyhráli, ale rozdíl byl vždy do deseti bodů. Malým bonusem při snaze o výhry Lovosic byla i sázka mezi trenérem a hráčkami.

Sokolov – Lovosice 58:59 (32:30)

Sestava Lovosic a body celkem: Matulková (2), Šebová (4), Žáková (21), Hauerlandová (9), Palusková Denisa (4), Miková (15), Palusková Daniela, Mrvíková (4).

Hosté pouze v osmi hráčkách jeli splnit povinnost, domácí si mysleli, že jim výhra spadne do klína. První čtvrtina byla vyrovnaná, hosté drželi vedení, o které na konci této části přišli.

Druhá čtvrtina byla rozdělena na dvě části. V té první se trefovali jen hosté, v té druhé zase jen domácí. I tak šly do kabin spokojenější domácí hráčky.

Že dva body není tak moc na stahování, se přesvědčily lovosické hráčky ve třetí části, kterou nakonec vyhrály o čtyři body a před poslední částí tak měly zase ony dvoubodový náskok.

U Lovosic se výhra dosáhne za předpokladu, že ubrání soupeře do šedesáti bodů a hlavně vydrží fyzicky se svým soupeřem běhat i v poslední části. To se v mnoha utkáních nedařilo, tentokráte to však vyšlo. Zajímavostí je, že i když hosté nakonec vyhráli, v poslední části dali pouze jediný koš ze hry, ostatní body proměnili v šestkách. Naštěstí ani jejich sobotní soupeř střelecky nevynikal, takže vítězství bylo zasloužené.

Plzeň – Lovosice 57:50 (24:21)

Sestava a body: Matulková, Šebová, Žáková (10), Hauerlandová (4), Palusková Denisa (7), Miková (7), Palusková Daniela (9), Mrvíková (13).

I nedělní zápas byl spíše o obranách, než o nějakých střeleckých hodech. Ještě v šesté minutě druhé části vedli hosté o bod, nakonec však do hlavní poločasové přestávky o vedení přišli.

Nejlepší část sehrály Lovosice tu třetí, kdy jednak stáhly náskok domácích, dostaly se dokonce chvíli do vedení, aby před poslední částí nakonec svítila na ukazateli stejná čísla.

Ještě ve čtvrté minutě to vypadalo na drama, pak však domácí osmi body v řadě lehce bodově odskočili, a i když hosté ještě v deváté minutě stáhli rozdíl na pět bodů, na vítězství nebo na zdramatizování děje to nestačilo.

Opět další zápas v řadě, který Lovosice sice prohrály, ale jen o fous. Za čtrnáct dnů přijedou do Lovosic České Budějovice a Klatovy a v těchto utkáních půjde již o hodně.