První utkání na venkovním hřišti sehráli lovosičtí muži v Roudnici. Oba týmy díky prodlouženému víkendu nebyly kompletní, na což hlavně doplatili hosté, neboť přijeli pouze v šesti.

Roudnice – Lovosice 88:56 (46:29)

Sestava Lovosic a body celkem:
Šebo (21), Puchar J. st. (14), Puchar J. ml. (5), Pastyřík (2), Žižka (8), Zůna (6).

Hosté sice ještě dokázali srovnat na začátku první části na 2:2, ale pak se jim nedařila střelba oproti soupeři, který další čtyři minuty vyhrál 16:2. Nakonec se sice podařilo Lovosicím snížit stav, ale vedení domácích bylo zasloužené. Systém přihrávky na hráče čekajícího na půlce jim prostě vycházela.

Ve druhé části se hrál vyrovnaný basketbal, který ovšem moc krásy ani tentokráte nepobral. Domácí tuto část vyhráli o šest bodů.

Ani třetí čtvrtina nepřinesla nějakou bůhvíjakou krásu, hosté zbytečně ztráceli míče, čehož domácí dokázali využít a skoro neomylnou střelbou navyšovali svůj náskok.

Poslední čtvrtina byla herně i bodově celkem vyrovnaná, domácí si s přehledem pohlídali náskok, hosté alespoň lehce bodový rozdíl upravili.

Na průběhu hry se podepsali „velmi dobří“ rozhodčí. To, že zapískali na obou stranách asi třicetkrát kroky, přispělo jen k tomu, že hráči v podstatě mnohdy nevěděli, jak hrát. A to nehovořím o udělené technické chybě, kterou dostal hráč hostů jen za máchnutí rukou.