Přátelsky s HB Basket Praha

Starší minižákyně již svou mistrovskou sezónu zakončily a nutno poznamenat, že nikterak slavně.
Aby ukončení sezóny mělo pro hráčky Lovochemie alespoň trochu slavnostnější charakter, sehrály v sobotu minižákyně přátelské utkání s týmem HB BASKET Praha (dříve SPARTA Praha).

V prvním utkání trenérka hostů nasadila do hry tým třináctiletých hráček, proti nim se postavil tým, který odehrál spolu podstatnou část sezóny. Chyběla pouze Šmídová (?) a pro zranění nehrála Jonášová. Tým ještě posílila Petra Hrzánová, která s hráčkami celý rok trénuje.

Zápas se odehrával přesně podle stejného scénáře jako dosavadní sezóna, kterou domácí odehráli. Domácí hráčky byly všude pozdě, obranná činnost jim nic moc neříkala, a nasazení některých hráček, co se týče bojovnosti, bylo spíše k pláči. Za vše hovoří nejen výsledek, ale i nespokojenost domácích příznivců, kteří se přišli do sportovní haly podívat. Snad jen první čtvrtina naznačila, že lovosické hráčky umějí víc, než předvádějí na hřišti.

Druhý zápas, ve kterém hosté měli hráčky o rok mladší, se vyvíjel co se týče skóre podobně, přesto se u domácích něco stalo. Hráčky začaly bojovat o míče a nebýt mnoha nepřesností a neproměněných šancí, jistě by i výsledek po první části vypadal jinak.

Ve druhé části se hrál naprosto vyrovnaný basketbal a domácí poprvé tuto část vyhráli i bodově. Diváci ožili a dávali svou spokojenost s hrou lovosických hráček i hlasitě najevo.

Škoda, že začátek třetí části domácí zaspali. Do čtvrté minuty stříleli jen hosté, i když domácí měli několik slibných šancí. Mezi pátou a osmou minutou však domácí dali osm bodů v řadě a konečně začali předvádět to, co se od nich očekávalo celý rok. Nasazení, boj o každý míč, přesné přihrávky, prostě pohledný basketbal.
Přesto hosté vedli před poslední čtvrtinou o 15 bodů a nezdálo se, že by mohlo dojít k nějakému zvratu. Domácí hráčky však celých sedm minut nedovolily svému soupeři vstřelit jediný bod a dotáhly se na svého soupeře jen na rozdíl čtyř bodů. To, že nedotáhly zápas do vítězného konce, mělo dva důvody. Zahozené šance z pod koše v poslední minutě (třikrát střílely hráčky Lovochemie z pod koše a ani jednou míč obroučkou nepropadl) a naprosto chybné vyhazování po koši soupeře. Ten po dvou těchto chybách dal čtyři body a bylo rozhodnuto.

Přesto si za tento výkon zaslouží domácí družstvo velkou pochvalu a ta se jim dostala i od přítomných diváků. Že by to byl náznak na lepší časy? To ukáže čas.

Lovosice – HB Basket Praha „98“ 6:71

Sestava Lovosic a body celkem: Jaškovová, Piegelbauerová, N. Brandýská, M. Brandýská, Bendová, Sendlaiová, Bednaříková, Hrzánová (2) Knotková, Králová, Kuchařová (4).

Lovosice – HB Basket Praha „99“ 33:41

Sestava Lovosic a body celkem: Jaškovová, Piegelbauerová (5), N. Brandýská (10), M. Brandýská (2), Bendová (2), Sendlaiová (2), Bednaříková, Hrzánová, Knotková (2), Králová (10), Kuchařová, Svobodová.