Poslední mistrovský turnaj minižactva v Ústí nad Labem

Lovosické družstvo odehrálo svůj poslední mistrovský turnaj v Ústí n. Labem a na závěr sezóny se jim podařilo v jednom zápase po velice pěkném, kolektivním a bojovném výkonu vyhrát.

V prvním utkání hrálo lovosické družstvo proti o dost vyšším děvčatům a utkání skončilo 50:20 pro domácí hráčky.

BK SKŘIVÁNEK Ústí n. Labem – TJ LOVOCHEMIE Lovosice 50:20 (23:12)

Sestava a body – Švábová, Smutná, Bednaříková 6, Brůnová 2, Jaškovová, Svobodová, Procházková, Hromadová, Hnilica, Hrzánová, Karfíková, Ehlová.

V domácím družstvu hrají hodně vysoká děvčata a tak nám dělala velké problémy v obraně, hlavně při jejich střeleckých pokusech jsme je nedokázaly ubránit. Také v rozehře se moc hostům nedařilo, přihrávky byli většinou krátké a nebo rovnou do ruky soupeřek. Lovosické minižačky si v utkání zkoušely naučený signál na útočném koši a dařilo se jim skórovat. Všechny hráčky hostů se snažily, bojovaly , ale na výhru mají ještě proti domácím málo herních zkušeností a malou výšku.

TJ LOVOCHEMIE Lovosice – BK ÚSTÍ n. Labem  59 : 8  (35 : 4)

Sestava a body – Hrzánová 14, Bednaříková 10, Smutná 8, Hnilica 7, Karfíková 6, Svobodová, Švábová, Jaškovová 4, Ehlová 2, Procházková, Brůnová, Hromadová.

Velice zasloužená výhra čekala na lovosické minižačky v posledním turnaji letošní sezóny.

Děvčata v celém utkání hrála s velkým nasazením, bojovala o každý míč, konečně si začala přihrávat tak, jak se učí na trénincích, takže dopředu a hezky rovnou do ruky. Také uvolnění s míčem kolem bránící hráčky se jim začalo dařit, byla vidět i snaha o clonu. V poločase hráčky překvapily trenérky, začaly si domlouvat taktiku na soupeře – debatu vedla a vymýšlela L. Švábová spolu s M. Hrzánovou  a Š. Svobodovou. Poradily si, jak  budou rozehrávat míč  aby přešly co nejdříve na útočnou půlku a to se jim velice dařilo. Bylo vidět, že děvčata přemýšlí nad hrou a chtěla  si hru v útoku sama zorganizovat.   Také útočný signál pod košem soupeře se jim dařil úspěšně zahrát, hodně vybojovaných míčů si ihned rozehrály do rychlého útoku a úspěšně zakončovaly nájezdem do koše. Body si daly skoro všechny hráčky a děvčata měla velkou chuť do hry.

Konečné vítězství o 51 bodů bylo zasloužené, pochvalu si děvčata a P. Hnilica zaslouží za pěkný kolektivní výkon.