Minižactvo přátelsky v Roudnici

Minulý týden odehrálo lovosické minižáctvo přátelské utkání proti roudnické přípravce a potom proti družstvu minižáků ve složení – Jaškovová, Švábová, Brůnová, Svobodová, Šulerová, Procházková, Šindelářová, Bednařík, Hnilica, Smutná, Bednaříková, Karfíková, Holečková, Hromadová, Ehlová.

První utkání jsme odehráli s roudnickou přípravkou a vyhráli jsme 52 : 3.
Body dávali Hromadová 12, Hnilica 9, Karfíková 7, Švábová, Procházková 6, Smutná 4, Šulerová 3, Ehlová, Bednařík 2, Jaškovová 1.

V tomto utkání si s chutí zahrálo celé družstvo, některé hráčky si daly svoje první body kariéry. Hlavně E. Hromadová se pod košem soupeřů prosazovala, využila svou výšku a sílu a podařilo se ji skórovat. Ale i ostatní hráči se trefovali, místy dokázali udržet domácí hráče jen na jejich polovině, v obraně se snažili vybojovat každý míč a po přihrávkách se dostávali do střelby. Také se jim podařilo zahrát naučený signál a z toho také skórovat. Jen škoda, že některé hráčky jsou ještě na hřišti roztěkané a nemají přehled o dění na hřišti.

Druhé utkání jsme hráli s již zkušenějšími roudnickými mladšími minižáky. Toto utkání skončilo vítězstvím domácích 84 : 4, body si dala Šulerová a Bednaříková.

Proti hráčům, kteří na nás hráli již útočné akce, clony a přebírání v obraně jsme téměř neměli šanci. I v tomto utkání hráli lovosičtí minižáci s chutí, bojovali a domácím dokázali rozdat i dost obranných bolestivých zákroků, ale na domácí hráče herně nestačili. V tomto utkání zaslouží za neohroženou obranu vlastního koše E. Smutná.