Hledáme nového trenéra

Být trenérem je jako být rodičem, učitelem a kamarádem dohromady. O své mladé hráče se musí starat jako o své, učit je a vést správným směrem, a k tomu všemu být kamarádem, za kterým každý svěřenec může přijít a svěřit mu třeba i svůj problém. Každý coach jde svému týmu příkladem, protože někdy může mít na dítě větší vliv, než třeba učitel ve škole.

Ale hlavně – musí ho pohánět láska k basketbalu. A tu pokud možno předat dál. Jak toho ale dosáhnout? V ideálním případě by čas dítěte ztrávený na basketbalovém tréninku měl být vrcholem dne. Ví totiž, že se potká s kamarády a spolu s nimi si užije spousty pohybových aktivit.

Aby si dítě rádo na takový trénink vracelo, musí být vedený zábavnou formou, musí mít nějaké tempo, nějakou akci, to vše proložené soutěžením. Basketbal je prostě hra.

Děti tu sice jsou, co ale chybí, je přesně takový trenér. A pokud si myslíš, že zvládneš dětem předávat radost ze sportu, že zvládneš být dětem oporou, že jim zajistíš určitý pohled na svět, tak hledáme právě tebe.

Náš klub již mnoho let vychovává mladé basketbalisty, ale sil pomalu ubývá. Láska k basketbalu a k dětem je ale to, co nás drží a hledáme dalšího kolegu do party.

Pokud máš zájem trenére, kontaktuj nás na e-mailu basket.lovosice@seznam.cz

Těšíme se na tebe