Pěkná hra a zasloužené výhry minižactva

ASK Lovosice – BA Louny 77:17

Sestava a body – Pokorný 23, Bednařík 12, Brůnová 11, Hejduk 6, Smutný 6, Baudišová 5, Durková 4, Šulerová, Dlouhá, Bilíková, Kylíšková, Klančíková 2, Nedorostová, Durčeková, Dlouhá, Udatná.

ASK Lovosice – BA Louny 74:20

Body – Pokorný 21, Bednařík 18, Hejduk 10, Bilíková 8, Smutný 6, Klančíková 4, Šindelářová 3, Dlouhá 2, Durčeková 2.
Zasloužené výhry domácího týmu. Všechny děti si zahrály s chutí, snažily se, domácí nové hráčky získávaly proti slabšímu soupeři herní zkušenosti. Družstvo soupeře letos hraje první sezónu, takže domácí hráčky si mohly zkoušet naučené akce, zdokonalovat se v obraně a i v útoku. Z útočných akcí si dali domácí hráči hodně košů. Ale obrana nám dělá hodně problémů, děvčata stále nechápou postavení v obraně. Také by měla většina hráček zrychlit v pohybu na hřišti.
Zato další zápasy na hřišti soupeře se nám nějak nevydařily.

BK Ústí nad Labem – ASK Lovosice 127:6,
BK Ústí nad Labem – ASK Lovosice 113:0

Sestava body – Hejduk 4, Smutný 2, Baudišová, Šulerová M., Dlouhá A., Dlouhá K., Helisová, Šindelářová, Klančíková, Zuziaková, Durčeková, Udatná, Nedorostová, Bilíková, Kylíšková.

Jen pár slov – No comment.

U15 – Loko Liberec – ASK Lovosice 72:61

Sestava a body – Karfíková 15, Svobodová 15, Bednaříková 9, Šulerová 7, Procházková 7, Křivánková 5, Jaškovová 3, Brůnová, Durková.

Začátek zápasu lovosické žačky nezvládly, domácí se lehce dostávaly do hry i do střelby a hned ve druhé minutě vedly 6 – 0. Pak se hosté trochu rozehrály, ale přesto se už celý zápas trápily, na každý koš se nadřely, domácí co zvedly, tak dávaly. Jistě to bylo milé překvapení i pro jejich trenérky a rodiče. Lovosické hráčky jim svou špatnou hrou dávaly stále další a další šance skórovat. Naše hráčky sice měly občas herně navrch, dokonce se ve třetí čtvrtině dostaly až na rozdíl 3 bodů, ale zase špatnou rozehrou a hodně zbrklou střelbou dávaly domácím šanci skórovat. Domácí hráčky nás zaslouženě porazily, hrály jsme opět hodně naivně, málo důrazně v rozehře a střelbu jsme měly dost tragickou.

TJ ASPV Zákupy – ASK Lovosice 69:73

Sestava a body – Procházková 24, Bednaříková 18, Svobodová 12, Karfíková 9, Křivánková 4, Šulerová 3, Brůnová 2, Jaškovová 1, Durková.
Tento zápas odehrály lovosické žačky pod vedením trenérky p. Durkové a Dominiky Pišlové, dle jejich slov se děvčata snažila a bojovala.

Levhartice Chomutov – ASK Lovosice 66:28

Sestava a body – Bednaříková 7, Karfíková 6, Křivánková 5, Jaškovová, Brůnová, Svobodová, Šulerová, Procházková 2.

Další utkání, ve kterém se dá říct, že výkon rozhodčích poznamenal výkon hráček na hřišti. Než jsme se stihly na hřišti rozkoukat, tak jsme měli dvě hráčky s 3 fauly a několik dalších, odpískali každý dotek hráček. Prostě proti rozhodčím se opravdu nedá bojovat. Další důvod naší prohry byla hájená nejlepší hráčka domácích, jejíž zákroky ve hře byly téměř likvidační a rozhodčí opět nic neviděli. Je zajímavé, že po utkání tato hráčka přišla za trenérkou hostů s omluvou za svoji hru a výkon rozhodčích, tu samou omluvu slyšela trenérka hostí i z úst domácí trenérky a jednoho domácího diváka. I tak jsme zase odehrály utkání s velkým počtem chyb v rozehře, nedůsledně zahrané signály a od poloviny utkání bez jakékoli obrany, protože rozhodčí nás nenechaly na domácí hráčky vůbec sáhnout a ihned pískali fauly.

ASK Lovosice – BK Sluneta Ústí nad Labem 88:33

Sestava a body – Bednaříková 26, Svobodová 20, Karfíková 14, Jaškovová 11, Procházková 6, Šulerová 6, Křivánková 4, Brůnová 2.

Radost z pěkné hry zvané basketbal si děvčata spravila v nedělním zápase. Hned od začátku utkání hrála s chutí, dobře si rozehrávaly a zahrály si i naučené útočné akce. Ty se konečně děvčatům dařily, dávaly z nich dost bodů a byla to pěkná podívaná. Byly i chyby, občas jsme v rozehře dali míč moc lehce soupeřkám, také byla zbrklá střelba, ale povedené akce to vyvážily. Byl to po dlouhé době pěkný zápas, rodiče byli jistě spokojeni, trenérky také, ale… na tréninku si ještě nějaké věci k zápasu povíme. Pochvala děvčatům, které utrpěly v sobotu v Chomutově nějaké šrámy a přišly a hrály i přes bolest.

Jednotlivé čtvrtiny jsme vyhrály 23:9, 19:5, 25:12, 21:7.

Ale velká chvála, když děvčata zahrála signály a ještě z toho byl koš, tak to fakt byla paráda. Na závěr utkání dala Andrea trojku a byla to moc pěkná tečka za celým zápasem.
Proč takto nehrajem furt?