U 12 poslední zápasy nadstavby – Ústí a Chomutov

MINIŽACTVO U12 – nadstavba o 1.-3. místo

Poslední zápasy o konečné místo v tabulce odehrálo lovosické minižactvo na turnaji v Chomutově. Přesto, že obě utkání prohráli, umístil se tým nejmladších lovosických basketbalistů na konečném 3. místě.

BK Slovan Ústí nad Labem – ASK BK Lovosice 64:44

Sestava a body: Kyzivát 24, Šulerová 9, Pokorný 4, Durková 3, Brůnová 2, Udatná 2, Karfík, Helisová, Knopová, Formánková, Hančlová, Dlouhá, Kylíšková, Berešová.

První utkání s děvčaty z Ústí n. Labem jsme začali docela dobře, nastoupily hráčky- Šulerová, Brůnová, Knopová, Durková a Udatná. Dokázaly jsme soupeřky ubránit, i když nás opět převyšovaly nejméně o 30 cm, pod košem jsme občas doskočily jak svoji, tak soupeřek neúspěšnou střelbu a Eliška Š. hodně získaných míčů přihrávala Sáře do útoku. Jenže jak je Sára malá, tak ji většinou u koše dostihla soupeřka a čistě ji při střelbě zblokovala. Takže body dávala jen Žambína. Do střelby se dostala docela často i Jana, jenže ona má hrozně špatnou střelbu a tak se vůbec netrefila. Vanda se nedokáže vůbec prosadit v driblinku a přechodu do útoku, takže ona a Adéla se do hry téměř nezapojily. Děvčata vyhrála první část hry 13:11. Druhá pětka hrála ve složení Kyzivát, Pokorný, Dlouhá, Formánková a Hančlová. Pavlovi se dařilo hodně míčů soupeřkám čistě vzít a najet do koše, střelba byla úspěšná a tak jsme vedení pomalu až do 7 minuty navyšovali, až na 25:19. Jenže Pavlovi docházely síly, však taky vůbec netrénuje, ostatní hráči se do útoku moc nedostali, i v obraně byl Pavel všude a pomáhal všem, takže se soupeřkám za poslední minutu podařilo dát několik laciných košů a najednou to bylo o bod pro soupeřky.
Třetí čtvrtina opět ve složení samých děvčat byla tragédie sama. Nebyl, kdo by pořádně bránil, najednou jsme si ani nerozehrály, když už jsme mohly vystřelit, tak to byl jen zoufalý pokus a tak soupeřky tuto čtvrtinu vyhrály 26:3 a už bylo rozhodnuto. V poslední čtvrtině se sice Pavel zase hodně prosazoval ve střelbě, čtvrtinu jsme vyhráli 16-12, ale protože se k němu nikdo nepřidal, tak jsme celkově celé utkání prohráli. Za celé utkání zaslouží pochvalu pouze Žambína a Pavel, malou Míra a ostatní se musí ještě hodně snažit.

ASK BK Lovosice – BK Levhartice Chomutov 9:149

Sestava a body: Šulerová 5, Kyzivát 2, Udatná 2.
Poslední zápas letošní sezóny jsme odehrály s děvčaty Chomutova. V tomto týmu hraje hodně děvčat, která startují v žákovské lize a tak mají herních zkušeností víc než dost. Takže podle toho vypadal průběh celého zápasu, soupeřky jsou i hodně vysoké, naše šance na výhru už předem byli nulové.

Gratulujeme všem hráčům k umístění na 3. místě v oblastním přeboru minižactva.