Poslední kolo nadstavbové části Oblastního přeboru mužů mělo jen jeden otazník. V případě vítězství Mostu se domácí posunou na konečné 7. místo, v případě vítězství hostů z Lovosic si jen hosté prodlouží vítěznou šňůru, ale 6. místo jim zůstane tak jako tak.

Baník Most – ASK/BK Lovosice 60:50 (36:26)

Sestava a body celkem: Anton (4), Šebo (11), Beránek, Pova (1), Puchar Jiří (2), Korous (3), Žižka (6), Totzauer (5), Havlovec (4), Puchar Jakub (3), Malý (11).

Hosté v základní sestavě Šebo, Korous, Pucharové a Havlovec začali svižně a ve čtvrté minutě vedli v pohodě 10:2. Po vystřídání se však na hosty snesla „deka“, kterou v podstatě i po dalším vystřídání nesundali až do konce utkání.

Domácí vyhráli do poločasu obě čtvrtiny o pět bodů a tenhle náskok jim vydržel až do konce utkání. Lovosičtí bojovali, to se jim upřít nedá, ale nedařila se jim vůbec střelba ze střední vzdálenosti, domácí hráli celou dobu zónovou obranu, a na tu prostě hosté nenašli žádný recept.

Ještě ve třetí čtvrtině po trojkové smršti Malého se pro hosty naskytla šance na obrat, ale přišly další neúspěšné střely, doskok pod útočným košem v podstatě neexistoval, takže domácí se z lehké krize dostali a opět si udržovali ten deseti bodový náskok. Nakonec se hosté protrápili tímto zápasem až do konce a dva body zůstaly na domácí palubovce.

Trenér hostů pak ohodnotil celou sezónu takto: „Myslím si, že to byla celkem vydařená sezóna, neboť jsme obsadili v soutěži historicky druhé nejlepší místo a to šesté, a rozhodně jsme sehráli mnoho utkání, na které se dalo koukat. Doplnili jsme i lavičku, takže hrát v pěti se již neopakovalo jako v loňské sezóně. Kde rozhodně se zlepšovat, je střelba ze střední vzdálenosti. Střelecký průměr 64 bodů na zápas znamená buď mít kvalitní obranu (což se v mnoha utkáních již podařilo), nebo se výrazně střelecky zlepšit. Všichni víme, jak to v této soutěži je, takže spíše je potřeba zaměřit se ještě na lepší obrannou činnost. Věřím, že příští sezóna bude ještě lepší a dokážeme stabilizovat výkony tak, abychom porazili i celky z první čtyřky.“

Konečná tabulka o 5.-8. místo

Poř. Družstvo Z V P Celkové skóre B
1. BK REAL Roudnice n.L. 6 5 1 436:414 11
2. ASK Lovosice 6 3 3 399:381 9
3. BK Baník Most B 6 2 4 421:396 8
4. TJ Stadion Nový Bor 6 2 4 411:476 8