U 14 – Sluneta Ústí n. Labem

ASK-BK Lovosice – SLUNETA Ústí n. Labem 34:38 (15:19)

 
Sestava a body – Bednaříková 11, Karfíková 5, Svobodová 4, Šulerová 4, Smutná 4, Procházková 2, Jaškovová, Švábová, Křivánková.

Začátek prvního utkání se domácím hráčkám vydařil, ve 4 minutě vedly 6:2, potom začaly hodně faulovat. Soupeřky brzo střílely trestné hody, ale netrefovaly se, a tak se domácí dostaly do vedení na konci první čtvrtiny 8:6. Hráčky obou týmů celý zápas dělaly hodně chyb ve střelbě, takže skóre narůstalo pomalu. Druhá čtvrtina se lépe povedla hostům, vyhrály ji 13:7, domácí hráčky hrály dost nezodpovědně, zase hodně faulovaly a hlavně měly špatnou střelbu. Dávala jim také zabrat nejvyšší hráčka hostí, lovosické podkošové hráčky ji neubránily a míč po její neúspěšné střelbě nedoskočily. Rozdíl ve skóre v poločase nebyl tak velký, domácí hráčky mohly celé utkání vyhrát, ale byly hodně zbrklé v útoku, střílely i z nemožných pozic, nezodpovědné v obraně a hlavně pořád faulovaly. Soupeřky střílely celkem 35 trestných hodů, ale naštěstí pro domácí se skoro vůbec netrefovaly. Škoda, soupeř byl hratelný a domácí hráčky porazily hlavně jejich vlastní chyby.

ASK-BK Lovosice – SLUNETA Ústí n. Labem 63:25 (29:12)

Body – Šulerová 14, Bednaříková 13, Procházková 12, Svobodová 10, Smutná 7, Jaškovová 2, Karfíková 2, Švábová 2, Křivánková 1.

Pěkné, pěkné, pěkné a radost se koukat na hru domácích hráček.

Po rozhovoru trenérky a hráček o přestávku mezi zápasy v šatně, vyšel na domácí palubovku v Roudnici n. Labem úplně jiný tým než v prvním zápase (ale takových rozhovorů v šatně už bylo…)

Děvčata se pustily do soupeřek s chutí, s rozvahou, dávaly si pozor na obranu bez faulů a najednou se začalo dařit. První pětka hrála ve složení – Bednaříková, Šulerová, Smutná, Procházková a Smutná. Skóre začala Andrea pěkným nájezdem do koše, to pak ještě zopakovala, přidala se Žambína a Eliška Smutná, Andrea dirigovala hru, děvčata si zahrála naučené útočné akce a z těch úspěšně skórovaly. Také si dokázaly vypomáhat v obraně, míče soupeřkám braly lehce a bez faulů. Dařilo se tak, že skóre v 7 minutě první čtvrtiny bylo 14:2, potom trochu polevily v obraně, ale i tak čtvrtina končila skórem 14:8. Na děvčatech bylo vidět, jak je hra baví a s chutí by určitě ve hře ještě pokračovaly. Jenže jsme musely střídat podle pravidel, tak nastoupila další pětka hráček- Švábová, Křivánková, Svobodová, Šulerová a nemocí oslabená Jaškovová. A také jim se dařilo. V obraně si vypomáhaly, zdvojovaly hráčku s míčem, získaly takto dost míčů, které si přihrávaly do rychlého útoku. V obraně byla hodně bojovná Žambína, svoji hráčku ubránila, čistě ji vzala míč a sama skórovala. Úspěšné nájezdy měla i Štěpánka, pod košem úspěšně bránila Lucka i Anička. Na rozehře se dařilo Andulce, také tato pětka hráček si zahrála naučené signály, byly z nich koše a skóre této čtvrtiny bylo 15:4. Byla to velice pěkná podívaná, domácí hráčky konečně hrály s rozumem a za to je jejich rodiče odměňovaly potleskem.

Ve třetí čtvrtině již domácí žačky hrály s chutí, dokázaly ubránit soupeřky tak, že nebyly schopné si pořádně rozehrát, vzaly jim každý míč a ihned úspěšně skórovaly. To se dařilo hodně Andree a Naty, Žambína si troufla v obraně na nejvyšší hráčku soupeřek a pěkně ji potrápila. Tuto třetí část vyhrály domácí hráčky 16:7. Poslední čtvrtina byla také velice pěkná, lovosické žačky se pustily do soupeřek opět čistě bez faulů, dokázaly je zase ubránit tak, že nebyly schopné rozehrát bez chyb a tak si celý lovosický tým s chutí zahrál. Podařily se jim útočné akce, bylo vidět, že začaly myslet a viděly se na hřišti. Skóre úspěšně narůstalo, děvčatům se hra opravdu vydařila.

Pochvala celému týmu, v obraně byla opět nejdrzejší Žambína a Andrea, hodně míčů dokázala vystihnout a sebrat soupeřkám Naty a Štěpánka, podkošové hráčky měly na starosti Lucka, Anička a Eliška, i ony je dokázaly ubránit. Pěkně celým tělem se to dařilo hlavně Lucce, Terka potřebuje ještě přidat v pohybu i ve střelbě, no a když je Andul nastydlá, tak se jí nějak daří a nemoc jde stranou. Kéž by děvčata i další zápasy odehrály s takovým nasazením a chutí, druhý zápas se jim opravdu hodně podařil.

Holky, bylo to moc pěkný a zahrajte to takhle i příště.
Že by dárek trenérkám k vánocům?