Žákyně – 1. turnaj nadstavby

V neděli 10. března se konal první turnaj nadstavby žákyň, který pořádal lovosický klub. Domácí tým postupně přivítal soupeře ze Zákup a Teplic.

Lovosice – Zákupy 31:35 (17:17)

První minuty domácím vyšly. Lehko lovosické hráčky získaly pod vedením Knotkové náskok a ve druhé minutě již vedly 8:0. Po té však zpomalily tempo, neproměňovaly střelecké šance, hosté navíc překvapili zónovou obranou a domácí hráčky tak rychle přišly o svůj bodový náskok. V poločase byl stav nerozhodný 17:17. Třetí třetina byla naprosto vyrovnaná, skóre se přelévalo na obě strany. Poslední část utkání měl pevně v režii hostující tým, který si vybudoval sedmibodový náskok, na který již domácí hráčky nedokázaly odpovědět.

Škoda nepřesných přihrávek a laxního přístupu domácích v obraně pod vlastním košem. Ačkoliv soupeřek přijelo pouze šest, měly větší chuť bojovat, výrazně se prosazovaly pod oběma koši a zaslouženě tak vyhrály.

Sestava Lovosic a body celkem: Moravcová (4), Piegelbauerová (2), Kuchařová (2), Smolová, Knotková (13), Hrzánová M. (2), Králová (6), Šimicová, Jonášová, Hrzánová P. (2).

Lovosice – Teplice 36:8 (19:0)

Pokud lovosický tým v prvním zápase neměl chuť bojovat, prohrával souboje pod vlastním košem, neposlouchal rady z lavičky a zbytečně přicházel o míče, tak v tomto zápase byl opak pravdou.

Ačkoliv teplické hráčky zlepšily svůj herní projev a také překvapily zónovou obranou, která dělala Zákupům problémy, lovosický tým byl od počátku aktivnější. Od první chvíle poslechl pokyny trenérky a snadno si poradil s teplickou obranou. Díky dobré obraně na vlastní straně lehko získával míče a ještě snadněji proměňoval koše. V prvním poločase lovosické žačky nedovolily dát soupeřovi ani bod. Po první čtvrtině se domácí začali trápit střelecky, mnohdy neproměňovali jasné příležitosti a nevybudovaly si tak výraznější náskok. Avšak vynikající obranou především Jonášové nepovolili soupeři úspěšně skórovat. V poslední čtvrtině lovosický tým polevil v obraně a nechal tak soupeře mírně zkorigovat výsledek.

Lovosický tým si za tento zápas zaslouží pochvalu, především za chuť a bojovnost všech hráček vč. Smolové až do konce zápasu. Po zranění se do hry také vrátila Králová a střelecky se prosadila Piegelbauerová.

Sestava Lovosic a body celkem: Moravcová, Piegelbauerová (14), Kuchařová (6), Smolová, Knotková (5), Hrzánová M., Králová (7), Šimicová (2), Jonášová (2), Hrzánová P.