Nejmladší minižactvo – BK MOST, BK DĚČÍN

ASK Lovosice – BA Baník Most 68 – 20 (34 -12)

Sestava a body – Kyzivát 16, Šulerová 15, Bednařík 12, Vobořil 12, Pokorný 4, Kuchárik 3, Brůnová 2, Smutný 2, Dlouhá 2, Šulerová M., Kylíšková, Vágnerová, Šindelářová, Drobný, Zimáková, Bilíková.

První zápas jsme začínali se základní pětkou- Šulerová, Bednařík, Kuchárik, Pokorný a Dlouhá, a začali velice pěkně. Dařila se jim obrana a každý vybojovaný míč si ihned přihrávali do rychlého útoku. Nájezdy do koše se hodně dařili M. Bednaříkovi a E. Šulerové, každý si dal 4 koše a byl to velice pěkný výkon. Také jsme začínali se změněnou obranou, někteří ještě nechápou systém, ale i tak se většině hráčů dařilo. Tuto první čtvrtinu jsme vyhráli 24 – 6, náskok byl pěkný, ale hra teprve začínala. Druhá pětka ve složení- Kyzivát, Brůnová, Šindelářová, Vobořil a Smutný se dlouho nemohli dostat do herní pohody, nedařilo se jim téměř nic, velice špatně si rozehrávali a v obraně byli hodně špatní. Svou část hry sice vyhráli 10 – 6, ale výkon nic moc.

Druhý poločas jsme začínali s druhou pětkou, konečně se rozehráli, Pavel se po delší nemoci dostal do tempa, opět předváděl, že basket umí a zlepšenou hru předvedl i Tomáš, který si dal konečně několik košů po samostatném nájezdu. V obraně se v této pětce dařilo Janě, Bára a Viktor potřebují zrychlit a mít lepší přehled o dění na hřišti. Ale herně byla tato čtvrtina opravdu vydařená a tak jsme tuto čtvrtinu vyhráli 22 – 8. Poslední část hry jsme soupeře nepustili k míči, nedali jsme jim šanci cokoli uhrát, vycházela nám hodně agresivní obrana a takto získané míče jsme si opět hezky přihrávali a skórovali. Nejvíce bodů si dala Žambína, dávala si pozor na správnou techniku střelby a tak se strefovala. Michal dokáže hráče soupeřů čistě obrat o míč a i on se dostával do útoku. Zabrat ve hře i v obraně by měla Adéla, nějak se ještě málo zapojuje do hry a je hodně pomalá. V tomto utkání dostali příležitost i naši nejmladší a nový hráči z přípravky, každý si mohl zkusit, co se učí na tréninku.

Po velice pěkném a hlavně kolektivním výkonu jsme vyhráli velkým bodovým rozdílem.

ASK Lovosice – BK Děčín  78 – 34 (42 – 10)

Body – Bednařík 20, Šulerová 16, Kyzivát 12, Brůnová 10, Kuchárik  6, Vobořil 6, Pokorný 4, Šindelářová 2, Kylíšková 2, Šulerová M. 2.

Druhé utkání se nám také podařilo vyhrát, čekal nás další papírově slabší soupeř. Nejvíce bodů opět z pěkných nájezdů do koše si dal Michal, Žambína a Pavel se také činili, přidala se s body i Jana, která by mohla být lepší, jenže některý její střelecký pokus je technicky špatný a tím nedává koše. Celý tým se snažil, všichni, i střídající mladší hráči hráli s chutí a kolektivně. Jen ta obrana – několik hráčů stále nechápe, že má bránit, že je to základ hry a je potřeba bránit, když má míč soupeř a hlavně běhat RYCHLE.

Nejslabší část hry byla třetí čtvrtina, kterou jsme dokonce prohráli 18 – 14.

Pochvalu zaslouží všichni, kteří hráli, i hráči z lavičky.