Muži – Litvínov 22.2.2013

Ve třetím utkání nadstavbové části Oblastního přeboru mužů přivítaly Lovosice Litvínov. Jejich dosavadní vzájemná bilance byla zajímavá, neboť oba soupeři vždy vyhráli na hřišti svého protivníka.

Lovosice – Litvínov 69:76 (31:40)

Body celkem: Havlovec (3), Beránek (3), Puchar Jiří st. (3), Puchar Jiří ml. (6), Žižka (10), Šebo (23), Zůna (9), Puchar Jakub (6), Malý (6).

Po dlouhé době až na Povu nastoupili domácí kompletní, ale první část ukázala, že tento zápas bude obdobný těm, které doposud Lovosice sehrály ať už v základní části nebo v nadstavbě. Tj. nedařila se vůbec střelba ze střední vzdálenosti, a protože hosté hráli celou dobu zónovou obranu, nedařil se ani útočný doskok. Naopak hosté se dostávali k celkem jednoduchým košům, ke kterým přispěla bohužel dost „měkká“ obrana domácího týmu. A když se k tomu přidalo i několik ztrát, vedli hosté již po první části o devět bodů.

Domácí se střelecky vzchopili ve druhé části až po odehraných sedmi minutách, jenže hosté stále hráli jednoduchou hru založenou na náběhu ze slabé strany a použití jednoduchých clon, ze kterých dokázali své střely proměnit.

Teprve po hlavní poločasové přestávce lovosičtí hráči začali opravdu bránit a byla to nejlepší část, kterou diváci tento večer ze strany domácích viděli. Hlavně střelecky se začali lovosičtí prosazovat a dvěma trojkami na závěr stáhli manko jen na jediný bod.

Poslední část byla pouze o tom, jestli domácí dokážou ještě otočit vývoj utkání. Dvakrát dokázali stáhnout náskok na jeden bod, ve čtvrté a v šesté minutě. Pak přišly dvě technické chyby, dvě neúspěšné střely a hosté utekli na rozdíl devíti bodů. Od deváté minuty se pak jen střílely šestky, domácí sice snížili náskok hostů, ale na obrat to nebylo, zvlášť když v poslední části dali domácí pouze dva koše ze hry.

U domácích se sice zapsali všichni do střelecké listiny, ale výpadek v tréninku byl znát nejen na pohybu hráčů, ale hlavně na střelecké potenci Lovosic. Ta byla hlavně v první a poslední části hodně nízká.