Ženy II.liga – Jablonec a Liberec

II.liga žen pokračovala dalšími dvěma koly základní části a Lovosice zajížděly do Jablonce a Liberce. Aby si udržely alespoň teoretickou možnost umístit se na místech, které nebudou znamenat skupinu o udržení, potřebovaly v Jablonci vyhrát. Nedělní soupeř naopak myslí na vyšší soutěž, takže favorit byl jasný.

Jablonec – Lovosice 83:55 (39:26)

Sestava Lovosic a body celkem: Matulková (2), Šebová (6), Prudičová, Hanzlíková (5), Žáková (20), Hauerlandová (4), Palusková Denisa (8), Miková (6), Palusková Daniela (4).

Hosté začali velmi dobře, dařila se jim střelba a po celou první část si udržovali mírné vedení.

Prvních pět minut druhé části však vyšli střelecky naprázdno, když jednak nedokázali proměnit své střelecké pokusy, ale i jejich obrana začala mít mezery, které domácí trestali hlavně šestkami. Hosté dokázali vstřelit v této části jen čtyři body, proto se domácí ujali v poločase vedení.

Ve třetí části se hrál naprosto vyrovnaný basketbal, a to nejen herně, ale i střelecky. Hosté se stále nemohli ke svému soupeři přiblížit, neboť se jablonecké hráčky dostávali do jednoduchých střeleckých pozic, které proměňovaly.

Hosté prohrávali na začátku poslední části o čtrnáct bodů a hned po úvodních dvou minutách bylo jasné, že dva vítězné body si domů nepovezou. Domácí totiž první čtyři minuty vyhráli 13:2 a bylo vše jasné.

Liberec – Lovosice 105:36 (48:30)

Sestava a body: Matulková, Šebová, Prudičová (2), Hanzlíková (10), Žáková (3), Hauerlandová, Palusková Denisa (7), Miková (8), Palusková Daniela, Mrvíková (6).

Domácí se chtějí dostat do vyšší soutěže, hosté chtějí p“přežít“ v té své. Základní matematika byla jasná a popravdě podle toho vypadalo i celé utkání. Snad jen druhá část byla vyrovnanější, když jednak dali hosté více bodů a jednak jí prohráli jen o pět.

V ostatních čtvrtinách na svého soupeře lovosické hráčky nestačily ani střelecky, ani basketbalově. Podle toho také dopadl i výsledek.