Nadstavbová část basketbalové divize starších žákyň začala hned po Vánocích a herní systém je náročný zvláště na fyzickou kondici hráček, neboť se hrají dva zápasy hned za sebou v jeden den. Lovosice si udělaly tentokráte výlet do Zákup. A nejely kompletní, neboť litoměřické posily se nacházely ve stavu nemocném, takže si jely zahrát i věkem ještě mladší minižákyně.

 Zákupy – Lovosice 60:42 a 60:44

Sestava Lovosic a body celkem:
Jaškovová, Sendlaiová, Šmídová, Piegelbauerová (13), Kuchařová (6), Knotková (18), Bendová, Králová (25), Bednaříková (2), Jonášová (6), Hrzánová (16).

V prvním utkání se hrál poměrně vyrovnaný basketbal, ve kterém hlavně rozhodoval individuální výkon jednotlivých hráček. Na rozdíl od domácích se klíčovým hráčkám Lovosic nedařila střelba hlavně ze střední vzdálenosti, a i když se dokonce hosté ujali vedení v šesté minutě druhé části, nakonec rozhodla část třetí. Hosté v ní zbytečnými chybami a špatnou obranou nechaly vyniknout dvě klíčové hráčky domácího týmu, takže první dva vítězné body zůstaly domácím.

Odvetu začalo lépe lovosické družstvo, ale první část nakonec vyzněla příznivěji, co se týče daných bodů, pro domácí. Hostům se nedařila hlavně střelba šestek, a že jich měli k dispozici opravdu velké množství (jen ve druhé části jich stříleli čtrnáct, celková úspěšnost ve střelbě šestek byla jen na 38%). Nakonec opět rozhodla třetí část, ve které si domácí vypracovali náskok, který udrželi až do konce. Přesto druhá a poslední čtvrtina skončila nerozhodně, takže lovosické hráčky již dokáží sehrát i vyrovnané duely, respektive alespoň jejich část.

Bohužel tragická střelba ze střední vzdálenosti a i neochota některých hráček bránit nedovoluje Lovosicím uhrát lepší solidní výsledek a třeba i vyhrát.

K zamyšlení pak je otázka, zda hrát v jeden den dva zápasy za sebou. V současné době při všeobecně daném trendu malého počtu hráček v jednotlivých týmech pak klíčové hráčky odehrají třeba i 80 minut čistého času, což v praxi dopadá tak, že poslední dvě části druhého zápasu se hrají ve stylu „pomalu jen dva na dva“, neboť né všechny hráčky mají na to hrát naplno delší časové úseky a prostě nestíhají.