Boj nejmladšího minižactva o první místo v tabulce

Další mistrovské zápasy v novém roce odehrálo družstvo nejmladšího minižactva na turnaji v Mostě, kde měli za soupeře tým z Teplic a zatím vedoucí celek tabulky Most.
V prvním utkání mělo družstvo Lovosic za úkol vyhrát a ve druhém se pokusit porazit zatím vedoucí Most a touto výhrou se dostat na první místo.

BK LOVOSICE – BK TEPLICE 43:31 (26:19)

Sestava a body – Bednařík 16, Procházková 6, Karfíková, Hrzánová 5, Šulerová 4, Jaškovová 3, Filípková, Provinská 2, Smutná, Karfík, Brůnová, Šindelářová, Udatná, Dlouhá, Vobořil, Kuchárik.
Teplické družstvo v soutěži teprve začíná, ale lovosický tým hrál s hodně chybami a umožnil soupeři dávat laciné koše. V tomto utkání se vystřídala celá lavička, herní zkušenosti získávali i nejmladší hráči týmu. Střelecky i herně se dařilo M. Bednaříkovi, s jeho obranou si soupeř nevěděl rady. Lovosičtí hráči si v tomto zápase vyzkoušeli naučené herní akce, hlavně signál v útoku, z kterého lehce skórovali. Jenže v obraně jsme byli hodně naivní a nedůrazní. To umožnilo soupeři skórovat. Také jsme měli velice špatný doskok po vlastní neúspěšné střelbě, to je potřeba hodně trénovat a zlepšovat.

BK LOVOSICE – BK BANÍK MOST 27:61 (15:34)

Sestava a body – Jaškovová 8, Smutná, Hnilica 6, Hrzánová 4, Šulerová 2, Bednařík 1, Brůnová, Karfík, Šindelářová, Procházková, Udatná, Dlouhá, Filípková, Karfíková, Kuchárik.
Pokud by toto utkání vyhrálo lovosické družstvo, mohlo se dostat do čela tabulky. Jenže hned první čtvrtina ukázala, že Most je první zaslouženě. Než se lovosické hráčky rozkoukaly, prohrávaly o 10 bodů. Problém měly s obranou rychlejších kluků u soupeře, ale i doskok po střelbě a velice špatné přihrávky skončili v rukou soupeře. Během zápasu se sice podařilo zahrát naučené akce, ale střelecky to bylo velice špatné. Pouze třetí část hry se lovosickému týmu trochu vydařila, konečně fungovala obrana. Nastoupili v ní Hrzánová, Šulerová, Hnilica, Brůnová a Karfíková, ale v útoku hráli hodně zbrkle a neúspěšnou střelbu si už nedoskočili.
I přes tuto prohru zůstávají na velice pěkném druhém místě tabulky z 13 družstev.