Do třetice všeho dobrého aneb potřetí za sebou hráli lovosičtí muži na domácí palubovce. Tentokráte jim byl za soupeře Nový Bor, a domácí chtěli konečně vyhrát. Zatím hrají vyrovnané zápasy se všemi týmy, jenže sportovní štěstí bylo vždy na straně soupeřů.

Lovosice – Nový Bor 70:80 (30:39)

Sestava Lovosic a body celkem:
Šebo 18, Žižka a Pova 13, Puchar Jakub 9, Malý T. 8, Pastyřík 4, Puchar J. ml. 3, Kala 2, Tinka, Puchar J. st., Malý J.

Hosté zaskočili svého soupeře hned od úvodu presinkem po celém hřišti, a i když první body dali lovosičtí, dopustili se následně několika technických chyb při rozehrávce a rázem to bylo 2:9. Do konce první části se hra nakonec srovnala, ale hosté měli k dispozici vzrůstem sice menší hráče, ale zato velmi pohyblivé, což dělalo domácímu týmu velké problémy zejména při driblinku. A hlavně měli hosté ve svém středu Šlambora, který si ve druhé a třetí čtvrtině s chutí zastřílel (konečný součet jeho bodů se zastavil na čísle 33).

Ani druhá a třetí část se od těch prvních moc nelišila, hosté sice nepředváděli nějaké basketbalové umění, ale domácí se prostě nemohli dostat do tempa. Nehráli vůbec uvolněně a každý koš je stál obrovské množství sil. A ani obrana nebyla ze strany Lovochemie nikterak kvalitní. Hosté si po svých střelách mnohdy doskočili míč a to měli domácí výškovou převahu. Proto i po třetí části měli lovosičtí deseti bodovou ztrátu.

V poslední čtvrtině se chtěli domácí dostat na dostřel a to si jim v páté minutě podařilo, kdy hosté vedli po dvou úspěšných trojkách Malého jen o dva body. Jenže jak se hostující Šlambor na chvíli střelecky odmlčel, v rozhodující chvíli vzal zodpovědnost na sebe a dvěma trojkami definitivně rozhodl. Domácí se pak pokoušeli také o trojky, jenže neúspěšně. Hosté si tak odvezli po zásluze cenné dva body.

Domácí doplatili na zbytečnou nervozitu, a když se k nim přidaly zbytečné technické ztráty a né příliš kvalitní obrana, výsledek dopadl tak, jak dopadl.