Pořadí 4. ročníku dříve narozených

Již tradičně na konci hlavní basketbalové sezóny se koná v Lovosicích setkání těch, kteří se věnují basketbalu většinou již jen jako trenéři nebo funkcionáři, ale ještě mají stále chuť si zasportovat.

A stejně jako v loňském roce se sešly čtyři týmy – domácí Lovochemie, BK Kravaře posílené o hráče České Lípy, BK Teplice (vítěz minulého ročníku) a reprezentace ČR, která byla složena s hráčů nad 50 let.

Systém každý s každým s mírnou úpravou celkové doby hraní byl také stejný jako v loňském roce, takže se mohlo porovnávat, jak na tom v současné době každý hráč nebo hráčka vlastně je.

První utkání sehráli domácí s Teplicemi a favorit z Teplic se ukázal v plné síle. Asi nejdramatičtější zápas sehráli reprezentanti ČR s Kravařemi, kdy ještě dvě minuty před koncem byl nerozhodný stav. Nakonec rozhodla pevná střelecká ruka Šiknera. Lovosičtí pak vyzvali na souboj reprezentaci ČR. Hosté přijeli pouze v šesti hráčích (dost se jich před akcí omluvilo), ale na hráčích, i když hráli druhý zápas v řadě, to nebylo vůbec znát. Jenže lovosičtí předvedli nejlepší herní výkon za celé 4.ročníky, což mělo za následek jistě překvapivé, ale o to cennější vítězství domácího celku. Teplice si v následujícím utkání celkem snadno poradili s Kravařemi, i když to mělo být vlastně vyvrcholení turnaje. Tepličtí se mohou pochlubit značnou výškovou převahou, díky níž dominovali pod oběma koši. Lovosice ještě mohly být teoreticky druhé, kdyby porazily Kravaře. Ale není každý den posvícení, takže zápas dopadl podle předpokladů. Poslední utkání již nemohlo již nic změnit na celkovém pořadí, přesto klobouk dolů před „mladíky“ s reprezentace. Tepličtí hráli sice s vědomím celkového vítěze, ale vítězství reprezentace bylo zasloužené.

Nikomu se nic nestalo, všichni jen cítili lehké tlaky v nohou, a tak na druhou fázi mohli vyrazit všichni, kdo se chtěl ještě pobavit.

Sestava Lovosic: Míra Špringl (5 bodů), Jirka Kala (26), Honza Řezníček (16) – obdržel speciální individuální cenu, Eva Jarošová (8), Jirka Puchar (16), Pavel Jaroš (8), Míra Bouček, Lenka Šulerová (27).

1. BK Teplice (obhájce titulu)
2. BK Kravaře
3. BK Lovosice
4. Reprezentace ČR

Předání individuální ceny
Předání individuální ceny

Individuální cena „největší pra…“ – poprvé za odehrané 4 ročníky se u domácího týmu vyfauloval hráč a to hned kapitán týmu Jan Řezníček

Výsledky:

Lovosice – Teplice 25:63
Kravaře – Repre ČR 48:45
Lovosice – Repre ČR 53:48
Teplice – Kravaře 47:35
Lovosice – Kravaře 28:45
Repre ČR – Teplice 42:37

Fotografie

Prohlédněte si obrázky z turnaje.