Varnsdorfská loupež, pachatelem je ale lovosický tým

Klasickými abstinenčními příznaky kvůli nedostatku basketbalu trpí všichni hráči po celém světě. Dlouhá letní pauza včetně zářijových příprav je u konce, je čas na basketbal. Úvodní zápas vyslal Lovosice za nejsevernějším týmem v soutěži. Varnsdorfský Slovan poskládal mimo severočeského celku také ten oblastní, označen jako tým B. Ten měl být ideální prověrkou pro svěřence trenéra Malého.

Brzký start utkání nenadchnul nikoho z pracujících, začínalo se již v 17:30. Odjezd v poobědových hodinách bylo tedy třeba správně naplánovat. Konvoj několika vozů měl prakticky stejnou cestu přes Českou Lípu, osmdesát kilometrů daleký zájezd měl za cíl jen jedno – dovést zpět 2 body za vítězství.

Lovosičtí si byli vědomi všech hrozeb a moc dobře věděli, že především oni budou muset nastavit tempo utkání. To se vlastně povedlo, protože úvodní minuty ukázaly jejich mírnou převahu. Po celou dobu první čtvrtiny byly Lovosice o krok na před, trefovaly se s dobrou úspěšností z pole a byl spolehlivý na doskoku.

V podobném duchu se nesla i další část. Vybudování náskoku kolem 10 bodů bylo pro hosty důležité, aby malinko zklidnili hru a nemuseli se nikam hnát. Na mladého soupeře stačila poctivá obrana 1 na 1, správné řešení clon a hlavně komunikace na obou stranách hřiště. Dvouciferné vedení si lovosický tým naprosto zaslouženě přenesl i do druhé půle.

Nikdo nezapomněl, že třetí čtvrtiny nejsou dominantou Lovosic. Bylo tedy důležité zvládnout vstup do druhého poločasu a nepřipustit žádné drama. Možná to jsou již zkušenosti, které zapříčinily navýšení náskoku na 22 bodů. Tým se pyšnil poctivou obranou, soupeř si každé body musel vydřít, v útoku se vždy volila ta nejjednodušší varianta a pokračovala úspěšná střelba. Nebyl žádný náznak, že by mělo dojít k nějakým komplikacím.

Uspokojení po 30 minutách mělo za následek nedostupování střelců a sundaná noha z plynu dala signál domácímu Varnsdorfu k zdramatizování utkání. Ačkoliv pět minut před koncem byl náskok stále velmi dobrých 20 bodů, Slovan se nadechl k velké šňůře díky úspěšným střelám z dálky. Rozdíl 9 bodů asi dvě minuty do závěru zápasu byly ale posledním vzdorem, který domácí předvedli. Dobře naladěné publikum museli lovosičtí schladit jednoduchými nájezdy a ty daly definitivní pojistku na první vítězství.

Mimo špatnou čtyřminutovku v poslední čtvrtině byla obrovskou kaňkou úspěšnost (spíše neúspěšnost) trestných hodů – 35/14 (40%). Při lepší exekuci nemuselo dojít na nežádané emoce a soupeři nemusel být dán ten falešný pocit, že se zápasem ještě něco může udělat.

Závěrem však lze konstatovat, že šlo o zkušený výkon s dobrou obranou, cíl byl splněn. Mnohokrát děkujeme lovosickým fanouškům, kteří vážili tento výjezd, jen aby tým podpořili. Děkujeme!

Další výzva čeká lovosické 20. 10., kdy opět vyjíždí ven, tentokrát do Sportovní haly Křešice

DĚKUJEME SLOVANU ZA PŮJČENÍ SPODNÍHO DÍLU DRESU LOVOSICKÉMU KAPITÁNOVI, KTERÝ TAK NEMUSEL HRÁT V NEGLIŽÉ 🙂