Přátelské utkání Lovosice – Litoměřice

ASK-BK Lovosice – Litoměřice 24:36

Body a sestava – Dlouhá 12, Procházková 4, Bilíková 2, Formánková 2, Knopová 2, Hančlová 2, Šulerová M. 2, Zimáková, Helisová, Durek, Baudišová, Klančíková, Vaňková, Kylíšková, Dlouhá K., Berešová, Toužimský.

Lovosický tým složený hlavně z nových hráček a dětí z přípravky odehrál přátelské utkání s přípravkou z Litoměřic. V lovosickém týmu si zahráli první zápasy a sbíraly herní zkušenosti děti z přípravky – Nela, Jáchym a Anežka. Snažili se, bojovali o každý míč, hlavně se nebáli a měli chuť hrát, napoprvé to nebylo vůbec špatné. Další nová hráčka Petra Procházková si již dala své první koše, ale mohlo jich být víc, jen kdyby si dala na střelbě záležet, ale to se teprve musí naučit. Další koše přidaly Adéla Knopová a Eliška Formánková, ale ty již hrají delší dobu, takže mohly soupeřkám dát víc bodů. Obě dvě chodí již delší dobu a měly ukázat, co už umí, ale byly docela pomalé, málo průbojné a tak se nedostaly moc do střelby. Také musí ještě zabrat v obraně, stále jim soupeřky utíkají. Vanda Bilíková a Naty Hančlová bojovaly, snažily se, ale ani ony se střelecky neprosadily, Naty chodí jen pár měsíců, takže nemá moc herních zkušeností, ale Vanda mohla dát košů víc. Z našich nejmladších a i nejmenších hráčů se v obraně snažila a hrála neohroženě Karolínka Dlouhá, je šikovná, nebojí se, takže jen tak dál. Více by se ve hře již měly prosazovat Terka Zimáková a Terka Kylíšková , snahu měly, ale moc jim nic nevyšlo. První koš si dala Maruška Šulerová, chodí na tréninky dost dlouho a také jsme dlouho čekali na první koš, ten se jí podařil a měla obrovskou radost. Nejlepší střelkyně našeho týmu a také v tomto zápase i nejlepší hráčka na hřišti Adéla Dlouhá si vyzkoušela jaké to je, když se na ní spoléhá celý tým a má být tahounem svého družstva. Poznala, že to bolí, je to náročné na fyzičku i herní myšlení, ale snažila se. Několik nájezdů do koše nedala, ke konci zápasů se ale zlepšila a začala skórovat. Za to má velkou pochvalu.

Celý tým, jak starší hráči, tak i nováčkové musíme hodně natrénovat a vysvětlovat si obranu. Ta nám stále dělá problémy. Také bychom měli zlepšit útok, zapojuje se do hry málo hráček, některé jsou pomalejší, když dostanou přihrávku, tak neví co s míčem udělat. Přesto, že tomu na tréninku věnujeme hodně času, nedokážou si poradit a soupeřku přehrát.

Ale utkání byla hodně bojovná, snažili se všichni, děti si navzájem fandily a radovaly se z každého koše.