Přátelské zápasy s BA Roudnice n. Labem

ASK Lovosice – BA Roudnice n. Labem 96:10, 83:4

Body celkem a sestava- Vobořil 38, Bednařík 33, Šulerová 24, Udatná 22, Pokorný 18, Dlouhá 16, Kuchárik 12, Vágnerová 6, Brůnová 6, Šindelářová 2, Karfík 2, Bilíková, Šulerová M., Kylíšková, Formánková, Drobný.

Družstvo nejmladšího minižactva hrálo přátelské utkání s chlapci z Roudnice, kteří se teprve basketbal učí a v našem družstvu dostali příležitost zahrát si děti, které toho během soutěžní sezóny moc nenahráli. A obě dvě utkání se lovosickým hráčům hodně vydařila. Zkoušeli jsme si zahrát naučené akce, v obraně jsme se snažili o důraznou obranu a tím jsme získávali hodně míčů. Hráči si takto vybojované míče rozehrávali anebo si zkoušeli jít sami do nájezdu do koše. To se povedlo dost často Tomášovi Vobořilovi a Michalovi Bednaříkovi. Velice hezky zahrála i Sára Udatná, ale mohla dát i více košů, jenže kluci – soupeři ji občas doběhli a míč ji vzali. I tak si dala dost košů. Pěkný zápas odehrála Adéla Dlouhá, sice moc nebránila, ale dokáže si počkat na půlce soupeřů na míč a po přihrávce šla několikrát do rychlého útoku. Vycházela ji i střelba z okolí koše. Míra hrál dobře v obraně, vybojoval hodně míčů a dostával se do útoku, jenže občas střílel zbrkle, mohl si dát o dost víc košů. Více by se měl do hry zapojit David, málo byla vidět Bára, vůbec nestíhala obranu a v útoku byla hodně pomalá. Ostatní hráči jsou ještě hodně věkově mladší, nemají moc herních zkušeností a tak se jim dařilo málo věcí, ještě si moc neumí přihrát, v obraně jsou naivní a pomalí, také střelba je spíš náhodná, ale všechny děti hráli s chutí a byli nadšené z výher. Velice pěkně v boji o míč se projevuje naše nejmladší hráčka Maruška, nebojí se kluků ani starších soupeřek a hezky bojuje.

Výhry byly vysoké, ale musíme se snažit, aby se na hře podílelo více hráčů a hlavně mladší, kteří ještě nedávají moc košů a nedokáží si dobře rozehrát a přihrát do útoku.

Starší minižačky odehrály přátelské zápasy s chlapci, kteří měli tyto zápasy jako přípravu na účast na mistrovství republiky.

ASK Lovosice – BA Roudnice n. Labem 38:41, 34:33

Body celkem a sestava – Bednaříková 22, Jaškovová 10, Karfíková 10, Šulerová 8, Svobodová 6, Brůnová 6, Procházková 4, Švábová 4, Smutná 2, Křivánková, Kunrtová, Udatná.

Starší minižačky si měly vyzkoušet s chlapci nějaké herní akce, trénujeme a učíme se již hrát na jednotlivých postech. Na rozehře se učí hrát Andulka, Andrea a Žambína. V těchto zápasech se herně více dařilo Andulce, ale střelecky byla lepší Andrea. Žambína se na rozehře zatím moc neprosadila, ale bránila nejlepšího hráče soupeřů a byla docela úspěšná. Andulka si již docela hezky dokáže zorganizovat spoluhráčky na hřišti, a když vidí, že může hrát sama, tak jde do nájezdu. Střelecky to ještě nebylo ono, ale zase se dařilo její míče doskočit Aničce a Elišce, každá si z takto doskočených míčů nějaké body dala.

Na křídle se učí hrát Naty, Tereza a Jana, na těchto postech musíme ještě hodně zapracovat. Podkošové hráčky – Anička K., Štěpánka, Lucka a Eliška S. se učí hrát jedna na jednu, učí se hrát zády ke koši a také střelbu přes bránící hráčku. Na těchto dovednostech musíme stále pracovat, začneme se také učit akce, které budou hrát podkošové hráčky, ale na to je třeba, aby se naše hráčky nebály hrát a jít do koše, i když jsou bráněné. Přesto se nám podařilo zahrát několik akcí, které vyšli i střelecky. Některé hráčky v těchto zápasech občas zapoměly, že basket je kolektivní sport, chtěli jít sami do koše, skórovat, ale to jim vůbec nevyšlo. Několik hráček mělo za úkol bránit a ubránit nejlepšího hráče soupeřů, to se nám moc nedařilo, chlapec nám dal přesnou polovinu bodů, které dali jako celý tým. Obě utkání se hrála jako jeden zápas, naše hráčky se snažily, aby kluky porazily, sice se nám dařilo v poslední části hry ubránit nejlepšího z kluků, jenže ten přihrával jednomu ze spoluhráčů, ten byl špatně bráněný a tak mu nezbylo nic jiného, než dávat body. I toto se musíme naučit, že se má bránit hráč, který míč nemá, ale může dostat přihrávku. Celé utkání jsme prohrály po hrubé chybě, to si musíme ohlídat. Celkově zaslouží děvčata pochvalu za bojovnost, snahu rozehrát si do útoku a pěkné body po dobře zahraných akcích.