Starší minižačky zahájily soutěž

Začátek nové sezóny starším minižačkám nevyšel

První zápasy hrály lovosické minižačky v Litoměřicích. Hrálo se opět na malém hřišti, lovosické hráčky na domácí nestačily. Domácí tým má také hodně vyšších hráček než Lovosice, a hra na malém hřišti jim nedělá žádné problémy. Hosté měli hodně špatný začátek prvního zápasu, než se rozkoukali, prohrávaly po první části hry 36 – 0. Ve druhé čtvrtině se hra a hlavně obrana druhé pětky hodně zlepšila, takže vybojované míče  skončili v koši soupeřek a hosté tuto část hry vyhráli 10-8. Po poločase nastoupila opět druhá pětka ve složení – Hrzánová, Smutná, Filípková, Svobodová a Jaškovová a zase se jim dařilo. Dokázali soupeřky ubránit, vybojovali i míče po neúspěšné střelbě domácích a i tuto čtvrtinu vyhráli 8-4. Poslední čtvrtina byla opět velice slabá ze strany hostů, naivní obrana, časté fauly a tragická střelba a opět prohra 20-4. Takže vstup do soutěže velice špatný.

Druhé utkání bylo také hodně špatné, děvčata nebyla schopná vůbec bránit, doskok pod koši úplně chyběl, hodně nepřesná rozehra a kvanta přihrávek rovnou do ruky soupeřek, to vše bylo příčinou ještě větší prohry.

Takže, víme co zlepšit, na čem tvrdě zamakat a hlavně se naučit vyskočit pro míč.

TJ SLOVAN Litoměřice – ASK-BK Lovosice 68:22 (44:10)

Sestava a body – Svobodová 9, Hrzánová 8, Karfíková 4, Smutná 1, Jaškovová, Švábová, Procházková, Křivánková, Ehlová, Filípková, Šulerová.

TJ SLOVAN Litoměřice – ASK-BK Lovosice 81:19 (37:8)

Sestava a body – Šulerová 7, Svobodová 4, Procházková, Hrzánová, Karfíková, Filípková 2, Jaškovová, Křivánková, Švábová, Smutná, Ehlová.