Sportovní kemp

Sportovní kemp lovosického basketbalového klubu, kterého se zúčastnili děti od přípravky až po starší minižactvo se konal v Lovosicích, probíhal od 18.8 – 24.8 2012.

Děti se připravovaly pod vedením p. Lahovské a M. Blaškové, pomáhala Martina Blašková, trenérka lovosické přípravky, M. Mrvíková a D. Pišlová. Zdravotní dozor měla p. Lahovská. Ubytovaní jsme byli v Elku, snídaně jsme měli také v Elku, úklid děti prováděly podle rozpisu. Obědy a večeře byly v Johance, všechno jídlo bylo výborné a děti si velice často chodily přidávat.

Sportovní příprava probíhala v lovosické sportovní hale, na atletickém ovále a také na koupališti. Všichni hráči měli dopolední tréninky od 9.30 – 12.00, pauza na svačinu byla od 10.30 – 11.00, odpolední příprava byla od 15.00-18.30, svačina a odpočinek byl od 16.30-17.00. Při velkých teplotách jsme byli od 17.00-18.30 na koupališti. Ale i tam probíhala příprava, všichni plavci podle věku museli uplavat určitý počet bazénů, a ještě se stihly dostatečně vyřádit i na klouzačce a při skákání z bloků.

Kempu se zúčastnilo 23 dětí – Bednaříková Andrea a Michal, Karfíková Anna a Vojta, Šulerová Eliška a Maruška, Smutná Eliška a Viktor, Svobodová Štěpánka, Švábová Lucka, Procházková Natálie, Jaškovová Anna, Kyzivát Pavel, Brůnová Jana, Šindelářová Bára, Udatná Sára, Dlouhá Adéla, Vobořil Tomáš, Pokorný Mirek, Nováková Aneta, Bilíková Vanda, Kylíšková Tereza, Vernerová Tereza.

V přípravě jsme se u dětí z přípravky zaměřili na zvládnutí driblinku, dvojtaktu, naučit se dobře přihrávat a na správnou techniku střelby. Hlavně dvojtakty a střelba dělají dětem největší problémy. Také jsme trochu nabírali fyzičku, děti jsou hodně šikovné a i běh na atletickém ovále jim nedělal problém.

Družstvo mladšího i staršího minižactva se připravovalo jak v basketbalových činnostech, tak i na atletickém ovále. Zaměřovali jsme se na základní činnosti, dvojtakty zakončené střelbou levou i pravou rukou, přihrávky v běhu a pokud možno v rychlém BĚHU. Hlavně děvčata trénovala střelbu z jampu a důraz jsme kladli na správnou techniku, s tím nám přišla pomoct hráčka z družstva žen M. Mrvíková. Děti se také zdokonalovaly ve hře 1 na 1, v tomto cvičení je třeba hrát dobře jak v útoku, tak i být včas v obraně. Protože sezóna začíná starším minižačkám již 15.9, zaměřili jsme se i na cvičnou hru. Musíme změnit některé naučené signály v útoku, podle nových pravidel se v kategorii minižactva nesmí používat clony, takže jsme se učili nové akce.

Ve čtvrtek jsme odehráli přípravný turnaj, přijela družstva mladších a starších kluků z Roudnice.

V prvním zápase dostali šanci nejdříve naši nejmladší hráči z přípravky- Pokorný, Nováková, Bilíková, Vernerová, Šulerová, Kylíšková a Smutný. Soupeři byli ale lepší, naše nové děti ještě nemají téměř žádné herní zkušenosti. Další pětka ve složení- Udatná, Šindelářová, Dlouhá, Vobořil, Karfík, a střídající Bednařík a Kyzivát již hráli vyrovnanější hru, dokázali míče vybojovat a dostat se do útoku.

Ve druhém utkání se vystřídali starší minižačky, měly za úkol hrát hodně bojovně a důrazně v obraně a v útoku si zkoušet nový herní systém. To se jim občas dařilo, ale hodně špatné bylo střelecké zakončení.

Třetí zápas hrála většinou děvčata, vystřídali se k nim lovosičtí chlapci –Kyzivát a Bednařík- a hra byla již jednoznačná pro domácí družstvo. Hráčkám se dařilo v obraně, po zdvojení a zisku míče si dobře rozehrávaly do útoku a i střelba se zlepšila.

Celý letní kemp proběhl v pohodě, všechny děti se hodně snažily a již se těší na svoje první zápasy.

Děkujeme všem sponzorům, Lovochemie Lovosice, Bohušovické mlékárně a všem rodičům za sladké přilepšení.