Velikonoční turnaj žákyň v Litoměřicích

Po skončení sezóny, která rozhodně nebyla úspěšná, se lovosické starší žákyně zúčastnily Velikonočního turnaje, který pořádal Slovan Litoměřice. Kromě domácího týmu se ho účastnily i další ligová družstva ze Strakonic, Mostu a Prahy.

Ve všech čtyřech utkáních, co lovosická děvčata sehrály, byl vidět výkonnostní rozdíl nejen v individuálních dovednostech jednotlivých hráček, ale i kolektivním pojetí basketbalu.

Lovosické hráčky pokračovaly ve svých skoro tradičních výkonech, kdy jen občas v jejich hře „vysvitlo“ na lepší časy. Jenže to byly jen okamžiky (třeba poslední čtvrtina se Zemankami, kterou vyhrály Lovosice 16:8).

Jestliže v posledním utkání s Mostem patří mezi nejlepší hráčky Bednaříková s Jaškovovou, věkem ještě minižačky, pak to jistě o něčem svědčí. A není to moc dobrá vizitka pro ostatní hráčky.

Nicméně sbírat zkušenosti hráčky prostě musí a je jen na nich, jak s nimi naloží. Jistě jim k tomu poslouží i další turnaj, který se koná za 14 dnů v Mostě.

Sestava týmu: Jaškovová, Sendlaiová, Piegelbauerová, Kuchařová, Knotková, Bendová, Králová, Bednaříková, Moravcová, Jonášová.
[singlepic id=1138 w=460 h=300 float=center]

Výsledky Lovosic:

Lovo – Litoměřice 25:114

Piegelbauerová a Knotková po 8, Králová 5, Bednaříková  a Kuchařová po 2.

Lovo – Strakonice 15:85

Knotková 5, Králová 4, Kuchařová, Jaškovová a Piegelbauerová po 2.

Lovo – Zemanky Praha 35:76

Knotková 12, Králová 11, Jonášová 8, Bednaříková a Piegelbauerová po 2.

Lovo – Most 35:78

Králová 11, Knotková 7, Bednaříková 6, Jaškovová 5, Moravcová 3, Jonášová 2, Piegelbauerová 1.