Ženy II.liga – Benešov

V nadstavbové části II. ligy žen čeká na lovosické hráčky utkání s Benešovem a Zlínem a to formou doma a venku s každým družstvem.

První utkání se uskutečnilo v neděli, kdy do Lovosic přijel Benešov. O den dříve Benešov prohrál v Mostě, takže se dal podle dosavadních výsledků očekávat vyrovnaný duel. A to se také nakonec potvrdilo.

Lovosice – Benešov 54:67 (26:33)

Sestava Lovosic a body celkem: Matulková, Šebová, Hanzlíková (11), Žáková (19), Hauerlandová, Palusková Denisa (3), Palusková Daniela (4), Mrvíková (6), Hořejší (11).

Úvod utkání vůbec nebyl ze strany domácích špatný. Celou první část si udržovali mírný náskok, úspěšná střelba se rozložila na více hráček. Vedení o dva body bylo proto zasloužené.

Ve druhé části se však přestala dařit lovosickým hráčkám střelba ze střední vzdálenosti (vstřelených sedm bodů je málo) a hlavně se zhoršila jejich obrana. Hlavně při přebírání clon se mnohdy hráčky nemohly domluvit, hosté těchto chyb lehce využívali.

V třetí části se hosté dostali dokonce do čtrnácti bodového vedení, ke cti domácím hráčkám slouží to, že zápas přesto dokázaly zdramatizovat, neboť začátek poslední části jim vyšel znamenitě. Ve třetí minutě stáhly Lovosice náskok hostů na tři body, jenže dvě zbytečné ztráty hosté potrestali a opět bodově odskočili. Domácí přesto opět zabojovali, ale zase zbytečné ztráty po celoplošném presinku hostů znamenaly, že se opět nepodařilo náskok hostů zlikvidovat. Určitě tato prohra se řadí mezi další, ke kterým nemuselo dojít.

Herně domácí celek nebyl horší než soupeř, ale v domácím týmu se prostě musí najít více hráček, které budou chtít vzít na sebe větší zodpovědnost. V krizových chvílích se domácí dopouštějí naprosto zbytečných chyb, které hosté dokážou v pohodě potrestat. Rozhodně má tento tým určitě na to, aby soutěž udržel.